Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 26 » У Вінниці ветерани війни просили світових лідерів завершувати війни переговорами
13:49
У Вінниці ветерани війни просили світових лідерів завершувати війни переговорами

 

ЗАКЛИК  ДО  МИРУ

 

 

Вчора, 25 березня, у Вінниці в готелі «Франція»

відбулася міжнародна конференція «Ветерани

війни за мир», в якій взяли участь учасники

бойових дій з України, США, Канади, Литви

та Польщі.

 

 

 

 

 

 

 

 

Окрім військовослужбовців, у конференції взяли участь представники Фонду Девіда Лінча (США), члени асоціації «Вчені світу за мир», місії ОБСЄ, офісу НАТО в Україні, Представництва ЄС в Україні, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, медичного корпусу армії США.  Захід відбувся за ініціативи громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».

 

Мета конференції проста - консолідація організацій учасників бойових дій з різних країн світу та створення спільної міжнародної платформи для налагодження подальшої співпраці в досягненні миру. Тож весь день учасники форуму говорили про збройні конфлікти та шляхи їх подолання, про вплив війни на політичну і економічну ситуацію, про правове забезпечення ветеранів війни, про психологічну реабілітацію воїнів тощо.

 

 

 

 

 

 

Підсумком конференції стало спільне відеозвернення до світових лідерів з проханням забезпечити вирішення військових конфліктів шляхом мирних переговорів. Тож ухваливши текст, в який чи не кожен ветеран вніс свої корективи, вони приступили до запису відео. Всі дуже нервували, адже завдання стояло не просте – не лише привернути увагу світових лідерів до проблеми збройних конфліктів, а й змусити їх забезпечити всьому світові мирне небо над головою.

 

- Ми учасники бойових дій, волонтери, представники громадських організацій зібралися сьогодні у Вінниці на міжнародний форум «Ветерани війни за мир», щоб консолідувати наші зусилля, створивши спільну міжнародну платформу для забезпечення миру у світі. Війна, від якої два роки поспіль потерпає Україна, нещодавні вибухи у столиці Бельгії, збройні конфлікти у Сирії, неконтрольована міграція призводять до соціального напруження. Таких прикладів можна наводити безліч. Все це свідчить, що світ під загрозою знищення. У житті людини і так багато смертельних небезпек – хвороби, стихійні лиха, катастрофи, які вбивають без зброї та насильства, а війна у ХХІ столітті взагалі унеможливлює або нівелює шанс вижити. Ми - ветерани війни, волонтери, представники громадських організацій - як ніхто знаємо, як потрібен мир і знаємо як досягти цієї мети. Але повноваження вибирати спосіб впливу на врегулювання збройних конфліктів, тероризму та злочинних угрупувань мають лише світові лідери. Тому ми звертаємося до них належним чином реагувати на збройні конфлікти та застосовувати однакові санкції для тих, хто нахабно порушує і зневажає міжнародне право. Ми - за мир! Слава Україні!- звернулися учасники конференції до світових лідерів.

 

«Інформаційна Вінниччина» поцікавилася у ветеранів, чи справді вони сподіваються на те, що відеозвернення  з Вінниці здатне забезпечити мир.

 

- Я хочу, щоб був результат! Проте треба працювати. Наприклад, якщо ці ветерани війни ще зі своїми дітьми або внуками намалюють з десяток малюнків за мир і до цього звернення додали б ще дитяче звернення і передали, тоді буде результат. Хто стукає - тому відкривають, - запевнив учасник бойових дій в Афганістані, журналіст, литовець Петро Олар.

 

- Звичайно я вірю в те, що це допоможе! Якби не вірив не приймав би участі. Перш за все, прагну, щоб в Украйні не було війни. Тому сподіваюся, що світові лідери допоможуть нам, - сказав учасник бойових дій в Афганістані Сергій Комаровський.

 

 

 

 

 

 

Всі учасники конференції бачили війну зсередини. У Вінниці навіть зустрілися ті, хто колись були ворогами у війнах. Так, американець Ешлі Дніс та українець Сергій Комаровський колись воювали в Афганітані по різні боки барикад. І от у Вінниці, багато років по тому, вони вже разом закликають до миру і щиро вірять, що їхній заклик допоможе…

 

Нагадаємо, депутати Вінницької міськради ухвалили звернення до Ради Європи щодо українських в´язнів у Росії.

 

 

 

Фото – www.i-vin.info

За джерелом:

http://i-vin.info/news/u-vinnytsi-veterany-viyny-prosyly-svitovykh-lideriv-zavershuvaty-viyny-peregovoramy-15658

 

Переглядів: 567 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 06:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024