Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 27 » Місячник боротьби з туберкульозом та СНІДом на Кіровоградщині, в якому взяв участь і Червоний Хрест
11:23
Місячник боротьби з туберкульозом та СНІДом на Кіровоградщині, в якому взяв участь і Червоний Хрест

 

 

ПОВЕРНУТИ  ЗДОРОВ'Я

 

 

 

Підсумки Місячника боротьби з туберкульозом

та СНІДом на Кіровоградщині за участю

Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Протягом Місячника, який проходив з 24 лютого до 24 березня 2016 року, обласною, міськими та районними організаціями Товариства спільно із закладами охорони здоров'я, праці та соціального захисту населення, освіти та науки проводились заходи, спрямовані на просвітницьку роботу серед населення, а саме - учнівської та студентської молоді, а також подавали допомогу хворим на туберкульоз і членам їх родин.

 

 

 

 

 

 

 

 

Проводилась робота, спрямована на поширення знань щодо туберкульозу та ВІЛ/СНІДу серед учнівської та студентської молоді. Було проведено 975 виховних годин, бесід і опитувань, написання диктантів і творів з цієї тематики, зустрічей з лікарями-фтизіатрами. А 3 обласні, 36 районних та більшість шкільних бібліотек оформили стенди-експозиції санітарно-просвітницьких видань ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

В рамкам місячника на базі Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського було проведено "круглий стіл" Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста, на який були запрошені представники Кіровоградського обласного протитуберкульозного диспансеру, обласного центру планування сім’ї та репродукції людини. На зустрічі були присутні студенти будівельного коледжу, ліцею побутового обслуговування, ліцею сфери.

 

 

 

 

 

 

В бібліотеці ім. Бойченка був проведений семінар спільно з представниками Червоного Хреста, лікарем-фтизіатром обласного протитуберкульозного диспансеру, лікарем-епідеміологом СНІД-центру та представниками міської пенітенціарної служби, запрошені студенти машинобудівельного коледжу.

 

В бібліотеці ім. Шевченка був проведений семінар спільно з представниками Червоного Хреста, лікарем-фтизіатром міського протитуберкульозного диспансеру, обласного центру планування сім’ї та репродукції людини, запрошені учні гімназії ім. Шевченка №5, ЗОШ №14, ЗОШ №24.

 

 

В 26 навчальних закладах м. Кіровограда проводились освітні сесії представниками Червоного Хреста  щодо профілактики туберкульозу.

 

 

 

 

 

 

Зараз проходять конкурси малюнків, плакатів на тему «Як перемогти туберкульоз», найкращі будуть нагороджені.

 

 

В м. Олександрії Товариство Червоного Хреста провело дні відкритих дверей хворим на туберкульоз. У бібліотеках міста поповнені стенди-виставки літератури з профілактики туберкульозу.

 

В ДНЗ №16 був проведений «Ранок здоров’я», на якому діти-вихованці отримали соки; в учбових закладах проведені також конкурси плакатів, сан- бюлетенів «Молодь обирає здоров’я»: разом з учнями виготовлено стенд «Туберкульоз: міфи та реальність».

 

Протягом місячника проведені диспути, радіопередачі «Туберкульоз – виліковний», зустрічі з лікарем-фтизіатром А.І. Матковським з учнями НВК №17.

 

 

 

 

 

 

Патронажна служба Червоного Хреста розповсюджувала буклети серед учнівської молоді м. Олександрії.

 

В Знам’янському районі були проведені бесіди, лекції з учнівською молоддю та працівниками підприємств, організацій щодо профілактики туберкульозу.

 

У смт. Бобринець проведені зустрічі, бесіди з учнями місцевих шкіл щодо профілактики попередження захворювання на ВІЛ/СНІД, туберкульоз.

 

У 15 медико–соціальних кімнатах проводились дні відкритих дверей, в яких вели прийом лікарі – фтизіатри, було оглянуто та надано консультацій 524 самотнім громадянам та сім'ям, в яких є хворі на туберкульоз. Також із банків одягу цим сім’ям надавалась допомога одягом.

 

Під час місячника особлива увага приділялась таким протитуберкульозним закладам, як обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Стара Осота» - закуплені солодощі та фрукти; дитяче відділення обласного протитуберкульозного диспансеру, обласна протитуберкульозна лікарня – допомога одягом, взуттям; дитячий спеціалізований дошкільний заклад № 16 м. Олександрії – закуплені соки; Олександрійському тубдиспансеру надали допомогу продуктами харчування, одягом та медикаментами 52 хворим та їх родинам. Для 61 хворих обласного тубдиспансеру була надана допомога одягом та взуттям.

 

 

Фото – прес-служби Кіровоградської ОО ТЧХУ

За джерелом:

http://redcross-kr.at.ua/

 

Переглядів: 781 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 22:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024