Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 27 » Папа Франциск під час Великоднього звернення закликав припинити війну в Україні
18:36
Папа Франциск під час Великоднього звернення закликав припинити війну в Україні

 

ВЕЛИКОДНЄ  ЗВЕРНЕННЯ 

 

 

 

Таке побажання прозвучало з вуст Папи

Франциска під час традиційного звернення

"Риму і світу" з лоджії Ватиканської базиліки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час традиційного звернення на площі Святого Петра в Римі Папа Франциск закликав до остаточного припинення війни в Україні, підтримки гуманітарних ініціатив і звільнення ув'язнених.

 

 

Про це йдеться в повідомленні "Радіо Ватикану".

 

 

У неділю, 27 березня 2016 року, глава Католицької церкви очолив на площі Святого Петра у Ватикані Святу великодню службу Божу, після якої, опівдні, звернувся з традиційним Пасхальним зверненням "Urbi et Orbi" (Риму та світові) з лоджії Ватиканської базиліки.

 

 

"Нехай же Господь супроводжує також зусилля з метою досягти остаточного подолання війни в Україні, надихаючи і підтримуючи також ініціативи гуманітарної допомоги, між якими - звільнення ув'язнених", - таким було одне з побажань, які прозвучали з вуст Папи Франциска в його великодньому посланні.

 

 

Також Папа Франциск побажав миру Сирії та інших регіонах Середземномор'я і Близького Сходу, зокрема, Іраку, Ємену та Лівії, а також Ізраїлю, країн Африки, в яких існує напруженість, і Венесуелі.

 

27 березня католики всього світу святкують Великдень в 2016 році, найдавніше християнське свято на честь Воскресіння Христа. В Католицькій церкві Великдень має найвищий статус урочистості.

 

 

Довідково:

 

Ватикан робить певні практичні кроки у зменшенні наслідків збройного конфлікту на сході України, а також допомозі вимушеним переселенцям, котрі вже втомилися чекати, коли прийде час повертатися до дому. 

 

Як ми уже повідомляли, найвищий дипломатичний представник Ватикану Архієпископ Клаудіо Гуджеротті зустрівся 24 лютого з керівництвом Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У зустрічі взяла участь голова Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Людмила Лашко (див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-02-26-7247).

 

 

 

 

Архієпископ прагнув дізнатися, яка допомога потрібна внутрішньо переміщеним особам і постраждалим від бойових дій саме зараз. За словами Клаудіо Гуджеротті, гуманітарна допомога людям, які переживають важкі часи, першочергова для Папи Римського.

 

«Моя поїздка − не просто візит-знайомство. У мене є чітка мета. Папа мене відправив сюди, щоб дізнатися про ситуацію. Я розповім йому про побачене. І тоді він прийме рішення, як саме допомогти людям, які зараз страждають, − сказав Клаудіо Гуджеротті. – Хочу запевнити: ви не самі. Можете повністю розраховувати на допомогу Святого Престолу».

 

У Страстну П"ятницю, 25 березня, папський нунцій Клаудіо Гуджеротті відслужив Архієрейську Службу Божу у м.Донецьку.

 

 

 

 

Фото – radiovaticana.va

За джерелом:

http://ua.112.ua/svit/papa-frantsysk-pid-chas-velykodnoho-zvernennia-zaklykav-prypynyty-viinu-v-ukraini-300924.html

 

 

Переглядів: 658 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 20:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024