Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Березень » 30 » Люксембурзький Червоний Хрест – Україні
13:52
Люксембурзький Червоний Хрест – Україні

 

НАДІЙНІ  ПАРТНЕРИ

 

 

Люксембурзький Червоний Хрест

впродовж багатьох років допомагає

Україні як у налагодженні медичного

обслуговування, так і у відбудові

зруйнованої інфраструктури на

Донеччині

 

 

 

 

На знімку: (зліва направо) Василь Мартиняк – начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Львівщини, Марк Кроше – глава делегації з Люксембурзького Червоного Хреста, Валентин Мойсеєнко – голова Львівської ОО ТЧХ України, Міріам Якобі - координатор проекту Люксембурзького Червоного Хреста, Валерій Серговський - заступник генерального секретаря НК ТЧХУ, завідувач міжнародним відділом НК ТЧХУ. (Знімок зроблено під час візиту делегації Люксембурзького Червоного Хреста у Львів влітку 2014 р.)  

 

 

Співпраця між львівськими дитячими кардіохірургами й Товариством Люксембурзького Червоного Хреста триває понад 20 років. Юридично вона оформлена у рамках «Програми допомоги дітям України з хірургічними вадами серця і розвитку дитячої кардіохірургії у Львові».

 

 

Завдяки цій програмі, спільно прооперовано й врятовано життя понад 400 дітей з важкими вродженими вадами серця. Оперативні втручання проводились у кардіохірургічному центрі Страсбурга і в Львівській обласній клінічній лікарні під керівництвом дитячого кардіохірурга Миколи Коника. Ця програма діє дотепер, за що львів'яни дуже вдячні своїм зарубіжним партнерам.

 

 

Військові дії на сході України внесли поправку у співпрацю червонохрестівців Люксембургу та України. Починаючи з 2014 р., їх допомога поширилася і на Донеччину.  

 

 

Як ми уже повідомляли, у серпні-грудні 2015 р., завдяки допомозі із Люксембургу,  були повністю відновлені 10 будинків у приватному секторі м. Слов’янська, що на Донеччині. (Див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-01-23-7038 ).

 

 

Донорами проекту виступили Люксембурзький Червоний Хрест, Міністерство закордонних справ Люксембургу та Нідерландський Червоний Хрест.

 

 

22 січня 2016 року 10 родин зі Слов’янська отримали ключі від оновлених будинків, які були забезпечені водою, електроенергією і газом. На кожен з них було витрачено по 10 тис. євро.

 

Власники відновлених будинків отримали також ваучери на товари, необхідні для облаштування будинків, на які можна було купити сантехніку, фарби, двері, меблі тощо. (Див. -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2015-09-01-6105 )

 

 

Люксембурзький Червоний Хрест спільно з Нідерландським Червоним Хрестом та Товариством Червоного Хреста України встановили також 360 нових вікон у 78 приватних будинках 2-ї категорії зруйнованості.

 

 

Нещодавно ТЧХУ отримало підтвердження від партнерів з Люксембурга про продовження цього проекту, який розпочнеться з квітня і буде тривати до кінця грудня 2016 року.

 

 

Проект передбачає відновлення 20 будинків 3-ї категорії зруйнованості в Слов'янську та на довколишніх територіях, заміну вікон в пошкоджених будинках, а також підтримку мешканців місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.

 

 

 

Фото –  Ірини Апостолюк

Катерина Олійник,

волонтер Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

Переглядів: 683 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024