Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 2 » У м. Красноармійську, що на Донеччині, підбили підсумки дитячого творчого весняного конкурсу
08:50
У м. Красноармійську, що на Донеччині, підбили підсумки дитячого творчого весняного конкурсу

 

 

КОНКУРС  ДЛЯ  МАЛЮКІВ

 

 

 

На площі Шибанкова в м. Красноармійську, що на

Донеччині, 1 квітня пройшов весняний конкурс,

ініційований Центром Підтримки Родини

Красноармійська - спільного проекту Дитячого

Фонду ООН - ЮНІСЕФ - і Товариства Червоного

Хреста України.

 

 

 

 

 

 

 

До участі в конкурсі були запрошені всі творчі особистості Красноармійська і Димитрова:

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні на суд городян були представлені 10 робіт дітей переселенців, - розповіла журналістам сайту 06239.com.ua волонтер і педагог-організатор Центру Підтримки Родини Наталя Щербина. - Незважаючи на те, що учасників конкурсу було не так вже й багато, початок подібним заходам нарешті покладено. Адже сьогоднішній конкурс покликаний привернути увагу жителів міста до творчості і стимулювати їх всебічно розвиватися і вдосконалюватися».

 

 

 

 

 

 

Проголосувати за вподобану роботу міг будь-який житель або гість Красноармійська, який опинився сьогодні на площі Шибанкова. Таким чином, третє місце в конкурсі художніх робіт зайняла Дарина Семененко. Друге місце дісталося Ганні Будик. Переможцем же стала юна Марія Нікульчева, чий барвистий веселий малюнок набрав максимальну кількість голосів.

 

 

 

 

 

 

Крім голосування, площа Шибанкова перетворилася в місце для рухливих активних ігор і радісних розваг. Діти малювали крейдою на асфальті, стрибали на скакалці, фотографувалися з пустотливими аніматорами, танцювали, співали і брали участь в різних змаганнях. І сьогоднішній день - далеко не останній в черзі заходів, вже запланованих волонтерами Центру Підтримки Родини на найближчий час:

 

 

 

 

 

 

«З 4 по 8 квітня ми будемо проводити Тиждень Здоров'я в школах Красноармійська і району, - поділилася планами Центру Наталя Щербина. - В рамках даного Тижня запланована також й акція «Міняю сигаретку - на цукерку», яка закликає до здорового способу життя і відповідального ставлення до себе і своїх близьких. Також в квітні ми проведемо Тиждень Землі і візьмемо участь в місцевому фестивалі 15 квітня».

 

 

 

 

 

 

Що стосується довгоочікуваного відкриття Центру Підтримки Родини, Наталія відзначила, що заплановано дана подія орієнтовно на 20 квітня. Знаходиться ж будівля майбутнього Центру в Красноармійську у мікрорайоні «Сонячний», 8. Волонтери дуже сподіваються на те, що на 20-квітня ремонт все ж таки буде там завершено:

 

 

 

 

 

 

«Прийшовши до Центру Підтримки Родини, будь-яка людина зможе взяти участь у всіляких тренінгах, семінарах, майстер-класах, тематичних вечорах і різних цікавих гуртках. До того ж, абсолютно ВСІ гуртки і секції Центру - БЕЗКОШТОВНІ! - Підсумувала Наталія. – Зацікавлені можуть поставити нам будь-які питання про подальшу роботу Центру і записатися на заняття будь-якого гуртка за телефоном 099-756-84-37».

 

 

 

 

 

 

Більш докладний фотозвіт про захід Ви можете побачити за адресою - http://www.06239.com.ua/photo/215

 

 

 

 

Довідково:

 

Для психосоціальної підтримки дітей і сімей Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) та ЮНІСЕФ протягом 2015 року реалізували проект «Створення безпечного та захисного середовища для дітей-переселенців та їх батьків/опікунів, які постраждали внаслідок конфлікту».

 

 

На базі організацій Товариства було відкрито 9 Центрів підтримки сім’ї: 3 –  в Харкові, 2 – в Дніпропетровську, по 1 в Кривому Розі, Запоріжжі, Мелітополі та Бердянську.

 

 

Усі Центри забезпечили м’якими меблями, комп’ютерною, офісною та побутовою технікою, матеріалами для творчості, іграшками та продуктами харчування (продуктовими наборами під щотижневі заходи та на кожен день). Послуги дітям і родинам надавали педагоги-вихователі, психологи та юристи.

 

 

В Центрах відбувалася також роздача соціальної допомоги (гігієнічні набори, продукти харчування, одяг, ліки тощо).

 

Співробітники Центрів активно відвідували місця компактного проживання переміщених осіб (модульні містечка в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську, дитячі табори та санаторії), а з початком вересня і навчального року –  школи і  дитсадки, де влаштовували майстер-класи, пізнавально-розважальні програми тощо.

 

 

У заходах для дітей та дорослих взяли участь понад 120 волонтерів. За час проведення проекту послугами Центрів скористалися близько 13 000 дітей.

 

 

По завершенні проекту виявилося, що одна з головних проблем у наданні допомоги постраждалим внаслідок конфлікту – відстань від місця проживання та затрати на проїзд, тобто багатьом родинам з дітьми важко дістатися до Центрів.

 

 

 

 

 

 

Другий спільний проект ТЧХУ і UNICEF «Створення безпечного та захисного середовища для дітей і дорослих, які здійснюють догляд за ними, в Бердянському, Красноармійському районах та місті Селідове з околицями» врахував цю проблему.

 

 

Окрім обладнання Центрів підтримки сім’ї в Бердянську, Красноармійську і Селідове (цей процес ще триває), вже активно працюють виїзні мобільні бригади з надання психосоціальної допомоги.

 

 

Чотири рази на тиждень два аніматора і психолог виїжджають у школи і дитсадки віддалених й ізольованих районів поблизу цих міст і влаштовують цікаві інформаційно-просвітницькі заходи для дітей – вистави, майстер-класи, лекції.

 

 

Так, для наймолодших діток вони проводять уроки з навичок гігієни «Подорож до країни Будьздоровкіно», для дітей середнього шкільного віку – майстер-клас «Моя майбутня професія», а для більш старших юнаків і дівчат читають лекцію з гендерних питань «Ми різні – ми рівні». 

 

 

Проект розпочався 1 січня 2016 року і триватиме до грудня поточного року. Тепер він охоплює не лише родини вимушених переселенців, а й місцевих жителів, які опинилися в скрутних життєвих умовах.

 

.

 

 

Фото – www.06239.com.ua та прес-служби ТЧХУ

За джерелом:

http://www.06239.com.ua/news/1176796

 

 

 

 

Переглядів: 545 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024