Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 3 » У Харкові пройшла УІІІ Школа соціального активізму для волонтерів Червоного Хреста зі сходу України
17:43
У Харкові пройшла УІІІ Школа соціального активізму для волонтерів Червоного Хреста зі сходу України

 

ВДОСКОНАЛЕННЯ 

 

 

 

Волонтери Червоного Хреста східних областей

України 25-27 березня побували у Харкові на

заняттях УІІІ Школи соціального активізму

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасники Школи прибули з різних міст і областей: Добропілля, Димитрова, Сум, Полтави, Лисичанська, Донецька, Слов'янська. Всього 20 учасників.

 

 

 

 

 

 

Досвідчені спікери, - харківські волонтери, - та самі учасники з радістю ділилися особистими історіями з волонтерської життя на тему соціального активізму.

 

Почесними гостями Школи були:

 

 

 

 

 

 

Н. Василюк - співробітник Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

М. Кожедуб  - молодіжний координатор Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України / Координатор проекту «Розвиток емоційної стійкості молоді».

 

У Школі взяли також активну участь ще і такі керівники молодіжного руху, як: Г. Саган - інформаційний координатор Харківської OO ТЧХ України; С. Шеховцов - співробітник БФ "Деполь Україна";               Є. Ковальова - молодіжний лідер східної регіональної групи волонтерів Червоного Хреста; А.Гордєєва -  членкиня молодіжної ради Харківської ОО ТЧХ України; К. Мельник - волонтер пункту видачі гуманітарної допомоги від Німецького Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Програма Школи була дуже насиченою та інформативною. Ми розповіли про діяльність руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, дізналися про особливості волонтерства в Україні і світі, а також про основи проектного менеджменту, на лекції "Соціальна психологія. Робота з особливими людьми".

 

 

 

 

 

 

Потім ми почули реальні історії з досвіду співробітника благодійного фонду, а також казусні і складні моменти роботи волонтера пункту видачі гуманітарної допомоги.

 

 

 

 

 

 

На лекціях "Комунікаційна стратегія" і "Робота зі ЗМІ" почерпнули багато корисних знань, зокрема: як писати анонси та звіти про проекти, як правильно і доступно надати важливу інформацію для бенефіціарів.

 

 

 

 

 

 

Розглядаючи тему "Лідерство", вивели формулу успіху лідера під час реалізації волонтерських проектів. Тема "Фандрейзинг" допомогла нам зрозуміти, як шукати і знаходити матеріали для реалізації благодійної акції.

 

 

 

 

 

 

І напевно найбільш незвичайною була тема "Креативне мислення" - де волонтери творили, складали плани і фантазували, але в межах допустимого, як їх найкраще реалізувати.

 

 

 

 

 

 

Всі теми, розглянуті у Школі, вибрані не випадково. Як показав досвід волонтерів Харкова - це все базові інструментарії для реалізації соціальних проектів допомоги нужденним верствам населення.

 

 

 

 

 

 

Крім навчальної частини в Школі було багато різних розваг.

 

 

 

 

 

 

У перший день гості відвідали парк Горького у Харкові, де весело провели час на атракціонах. А в кінці дня харківські волонтери влаштували для колег з інших міст та областей  видовищне вогняне шоу з поінгу (тлумачення слова «поінг» докладніше див. - https://vk.com/poingfire).

 

 

 

 

 

 

 

На другий день ми провели для гостей екскурсію по Харкову. А ввечері за піцою обговорили стратегію розвитку волонтерського руху в східних областях України, визначили актуальні проблеми та потреби незахищених верств населення, поділилися один з одним подальшим планом дій.

 

 

 

 

 

 

 

Домовилися їздити один до одного в гості і брати участь в благодійних акціях один у одного.

 

 

 

 

 

 

 

 

На пам'ять про Школу учасники отримали футболку з емблемою Червоного Хреста і журнал "Червоне по білому".

 

 

 

 

 

 

Кожному учаснику Школи видали тимчасове посвідчення волонтера Червоного Хреста з печаткою.

 

 

 

 

 

 

Але найголовнішим результатом будуть соціальні проекти. Кожна команда волонтерів на підставі отриманих знань вже готує який-небудь соціальний захід для того, щоб підтримати і допомогти нужденним людям в своїй зоні діяльності.

 

 

 

 

 

 

Чудово, що нас, бажаючих змінити світ добрішим, так багато!

 

 

 

 

 

 

Спасибі всім за активну участь!

 

 

 

 

 

Фото – прес-служби Харківської ОО ТЧХ України

За джерелом:

https://vk.com/album-24022353_230479607

 

Переглядів: 569 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 05:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024