Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 4 » МКЧХ готовий бути посередником між сторонами конфлікту в Нагірному Карабасі
08:03
МКЧХ готовий бути посередником між сторонами конфлікту в Нагірному Карабасі

 

НЕЙТРАЛЬНІСТЬ – ШЛЯХ ДО МИРУ

 

 

     

     Міжнародний Комітет Червоного Хреста

     (МКЧХ) стурбований гуманітарними

     наслідками, що виникли в результаті бойових

     дій в Нагірному Карабасі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ми готові надати допомогу і підтримку всім тим, хто постраждав в ході недавньої ескалації бойових дій, а також готові виступити як нейтральний посередник між сторонами конфлікту», – сказав регіональний представник МКЧХ Патрік Виаль.

 

«Всі сторони конфлікту мають зобов’язання щодо поваги норм міжнародного гуманітарного права. Згідно з цими нормами, сторони повинні забезпечити захист мирного населення і цивільних інфраструктур», – додав він.

 

 

 

 

 

 

МКЧХ працює в регіоні в зв’язку з нагірно - карабахським конфліктом з 1992 року. За допомогою делегацій в Баку і в Єревані, а також місії в Нагірному Карабасі МКЧХ надає допомогу населенню, яке проживає уздовж лінії зіткнення і по обидві сторони лінії зіткнення.

 

МКЧХ є нейтральним посередником в ході проведення операцій з репатріації і передачі звільнених з-під варти осіб по обидва боки кордону і уздовж лінії зіткнення, відзначається в повідомленні, поширеному делегацією МКЧХ у Вірменії.

 

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу, 2 квітня. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з застосуванням важкого озброєння. Президент Вірменії Серж Сарґсян повідомив про загибель 18 етнічних вірменських солдатів у перебігу обстрілів. Влада Азербайджану заявила про 12 загиблих солдатів і одного цивільного.

 

В самому Нагірному Карабасі, сепаратистському регіоні Азербайджану, повідомили про загибель двох цивільних, серед яких і 12-річний хлопчик.

 

3 квітня Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Баку припиняє в односторонньому порядку військові дії в зоні карабаського конфлікту.

 

Нагірний Карабах, населений переважно вірменами, оголосив про вихід зі складу Азербайджану у 1991 році. Це призвело до збройного конфлікту, під час якого Азербайджан втратив контроль над територією, загинуло близько 30 тисяч людей.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.radiosvoboda.org/content/news/27652072.html

 

 

 

Переглядів: 504 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024