Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 4 » Прес-конференція Іванни Сабо – голови Закарпатської ОО ТЧХУ з нагоди Місячника Червоного Хреста (ВІДЕО)
21:55
Прес-конференція Іванни Сабо – голови Закарпатської ОО ТЧХУ з нагоди Місячника Червоного Хреста (ВІДЕО)

 

ПРО  ПІДСУМКИ  І  ПЛАНУВАННЯ 

 

 

 

 

Прес-конференція Іванни Сабо,– голови Закарпатської

ОО ТЧХ України, - з нагоди початку Місячника

Червоного Хреста відбулася 4 квітня в Ужгороді

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На Закарпатті, як і по всій Україні розпочався місячник Червоного Хреста. Цьогоріч він пройде під гаслом «Там, де потрібна допомога». Мета привернути увагу суспільства до проблем внутрішніх переселенців, самотніх людей, ветеранів війни та праці, інвалідів, багатодітних та неповних сімей та дітей-сиріт.

 

Про це 4 квітня розповіла Іванна Сабо, голова обласної організації  Товариства Червоного Хреста України.

 

Закарпатський Червоний Хрест  минулоріч допоміг понад 300 родинам. Так, лише за минулий рік активістам організації вдалося надати допомогу більш ніж 800 людям (307 родин). Цьогоріч же особливу увагу Червоний Хрест Закарпаття приділятиме родинам, які втратили рідних у збройному конфлікті на сході України. 

 

На території Закарпатської області протягом 2016 року уже 844 мігранти скористалися сплаченими Червоним Хрестом телефонними картками для зв’язку з рідними в різних країнах світу.

 

За озвученою інформацією, мігранти, які скористалися телефонними картками від Червоного Хреста, здійснили 1009 дзвінків рідним. Цій категорії громадян також надається гуманітарана допомога від Червоного Хреста.

 

Протягом 2015 року Закарпатське Товариство Червоного Хреста направило у зону збройного конфлікту на сході України 4 гуманітарні вантажі для цивільного населення.

 

За  словами Іванни Сабо, загалом у зону збройного конфлікту на сході України від Закарпатського Червоного Хреста було направлено гуманітарної допомоги на суму близько 3 мільйони гривень.

 

Закарпатський  Червоний Хрест допомагає переселенцям шукати родичів.  У цьому їм допоможе Служба розшуку Товариства Червоного Хреста.

 

Як розповіла, Іванна Сабо, голова обласної організації  Товариства Червоного Хреста України, у зв'язку із останніми подіями на сході України організація допомагає українцям розшукувати своїх родичів. Йдеться, передусім, про тих людей, які перебралися до Закарпаття із Криму, а також окупованих Донецької та Луганської областей.

 

Закарпатський Червоний Хрест просить краян волонтерити активніше

 

“Спад, безумовно, в Україні відчувається. За останні два роки волонтерський рух почав набирати поширення й оборотів. Але його не вистачає саме нашій організації. Потрібно розносити листи, розбирати вантажі, вести листування з іноземними партнерами, збирати одяг тощо. Роками нам допомагають одні й ті самі люди. Наприклад, є люди, які володіють іноземними мовами і розсилають листи. Є аварійні загони, які допомагають зі розвантаженням. Але цього недостатньо, наприклад, для якихось масових акцій”, - розповіла І.Сабо.

 

Як зразок іноземного волонтерства Іванна Сабо наводить баварських волонтерів, які збирають волонтерську допомогу, пакують її, перевозять до України і часом навіть присутні на її роздачі.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

https://www.youtube.com/watch?v=NXCor5NXAJM

http://zaholovok.com.ua/zakarpatskii-chervonii-khrest-minulorich-dopomig-ponad-300-rodinam

 

Переглядів: 553 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024