Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 6 » Поліцейські та представники МКЧХ розпочали взаємодію у пошуках безвісти зниклих громадян
20:43
Поліцейські та представники МКЧХ розпочали взаємодію у пошуках безвісти зниклих громадян

 

ОЗНАЙОМЧИЙ  ВІЗИТ

 

 

Начальник Головного управління Національної

поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін

зустрівся з керівником місії МКЧХ у м. Маріуполі

Рафаелем Тено та його командою, яка поповнилась

новими представниками

 

 

 

 

 

 

 

 

До прифронтового міста приїхала громадянка Франції Гвенаела Фонтана. В межах місії жінка відповідає за напрямок роботи з пошуку безвісти зниклих громадян, перевірку умов утримання ув’язнених та ще низку питань.

Гвенаела Фонтана зазначила, що Червоний Хрест займається пошуком людей за зверненнями їх рідних. Представники налагоджують взаємодію з відповідними структурами та службами для можливості отримувати інформацію про зниклих людей та допомагати рідним. Нерідко зниклих громадян вдається знайти на непідконтрольній Україні території – серед полонених та ув’язнених.

 

 

 

 

 

 

В структурі ГУНП в Донецькій області є окремий відділ, який займається пошуком безвісти зниклих громадян. Є відповідна база зниклих осіб, куди вноситься вся наявна інформація – від прикмет до стоматологічних даних чоловіка, та формуються опізнавальні карти.

 

З початку збройного конфлікту на сході України зареєстровано 1645 чоловік, які зникли безвісти. В ході проведення розшукових заходів місцезнаходження 781 осіб встановлено, з них 91 людина – впізнана у трупі. На сьогодні поліцією Донеччини продовжуються пошуки 864 людей, які пропали на території Донеччини з середини 2014 року.

 

 

 

 

 

 

- Нам важливо налагодити чіткий механізм взаємодії з поліцією, аби отримувати інформацію про зниклих людей та надавати допомогу їх сім’ям, - наголосила Гвенаела Фонтана.

 

Генерал Аброськін зазначив, що готовий надати Червоному Хресту список громадян, які вважаються безвісти зниклими та забезпечити взаємодію відділу з розшуку осіб з фахівцями місії.

 

 

 

 

 

 

Гвенаела Фонтана запропонувала допомогу у частині питань судмедекспертизи – ідентифікації останків, встановлення особистості трупів, їх транспортування тощо.

 

- Червоний Хрест має відповідних фахівців й за необхідністю надасть консультативну або практичну допомогу, - пообіцяла представниця місії.

 

Крім того представники місії цікавились умовами, створеними в ізоляторах тимчасового тримання (ІТТ) у відділах поліції. Начальник ГУНП в Донецькій області зазначив, що надасть представникам МКЧХ доступ до ІТТ.

 

 

 

 

 

 

Наприкінці зустрічі В’ячеслав Аброськін особисто провів гостям екскурсію главком та показав напрацювання та нові проекти поліції Донеччини.

 

 Відділ комунікації ГУНП  в Донецькій області

 

 

Фото - www.npu.gov.ua

За джерелом:

http://www.npu.gov.ua/uk/publish/article/1875097

 

Переглядів: 535 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 04.05.2024, 08:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024