Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 12 » Колектив Личаківської РО ТЧХ м. Львова сумує з приводу смерті доктора технічних наук Юрія Павловича Рака
22:50
Колектив Личаківської РО ТЧХ м. Львова сумує з приводу смерті доктора технічних наук Юрія Павловича Рака

 

С У М У Є М О

 

       Колектив Личаківської РО ТЧХ м. Львова сумує з приводу смерті

       на 65-му році життя професора, доктора технічних наук

                                          Рака Юрія Павловича

 

 

 

 

 

 

 

11 квітня 2016 року на 65 році життя передчасно помер завідувач кафедри управління проектами, інформаційних технологій та телекомунікацій Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, доктор технічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України Рак Юрій Павлович.

 

Народився Юрій Павлович 24 липня 1951 року в с. Станимир Перемишлянського району Львівської області.

 

Закінчивши середню школу, продовжив навчання у Львівському поліграфічному інституті ім. І.Федорова.

 

У 1973 році почав трудову діяльність на Ашгабатському поліграфкомбінаті.

 

З 1976-2006 працював в Українській академії друкарства, пройшовши шлях від лаборанта, завідувача навчально-виробничою лабораторією, завідувача науково-дослідною лабораторією удосконалення динаміки поліграфічних машин до професора кафедри поліграфічних машин. Був нагороджений знаком “Відмінник освіти України” та орденом “За розбудову освіти”.

 

 З 2006 до сьогодні очолював кафедру управління проектами, інформаційних технологій та телекомунікацій Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та був Головою Спеціалізованої вченої ради К 35.874.02 для захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальностями 05.13.06 – інформаційні технології та 05.13.22 - управління проектами і програмами.

 

У 2007 році отримав премію імені В.М. Глушкова та золоту медаль Лауреата  в номінації "Розробка нових наукомістких інформаційних технологій і синтез високопродуктивних автоматизованих ліній поліграфії".

 

У 2009 р. отримав Почесну відзнаку МНС України за вагомий внесок у підготовку кадрів сфери цивільного захисту, у 2012 році - Подяку за особистий внесок в підготовку та проведення чемпіонату з футболу Євро 2012 у Львові.

 

У 2013 році Указом Президента України присвоєно почесне звання Заслужений працівник освіти України.

 

За період з 2006 – 2008 рр. - науковий керівник науково-технічних проектів в рамках Міністерства освіти науки України за № ДЗ / 215-2006: «Розробка нових інформаційних технологій та засобів автоматизованого проектування високоефективних автоматизованих технологічних ліній поліграфії».

 

Науковий керівник держбюджетних наукових робіт в рамках Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи:

 

«Удосконалення нормативно-правового забезпечення функціонування Урядової інформаційно-аналітичної системи з питань надзвичайних ситуацій, її організаційне та методичне супроводження» (Аудит Системи), договір № 06/1д- від 14.07.2008, державний реєстраційний номер № 0108U 006939;

 

«Інтеграція Урядової інформаційно-аналітичної системи з питань надзвичайних ситуацій», договір №07/1д- від 14.07.2008, державний реєстраційний номер № 0108U006937;

 

«Розробка програмного комплексу підсистеми автоматизованого формування та публікації на WEB–порталі МНС інформації щодо подолання наслідків Чорнобильської Катастрофи», договір № 21-4/11 від 9 вересня 2008р., державний реєстраційний номер № 0108U006935;

 

«Розробка засобів автоматизованого проектування високоефективних автоматизованих комплексів оперативного відтворення інформації на «твердих» носіях за принципом «print-on-demand», договір №21-4/11-А від 9 вересня 2008р., державний реєстраційний номер № 0108U006936»;

 

«Розробка моделей, методик та засобів вдосконалення професійної підготовки фахівців підрозділів МНС з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем», від 14 березня 2007 р., державний реєстраційний номер № 010072009841;

 

Керував науковим товариством курсантів (студентів) за спеціальністю «Пожежна безпека».

 

За дорученням Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів спільно з Державним підприємством «Дирекція з будівництва об‘єктів до Євро 2012 у м. Львові» професор Рак Ю.П. керує науково-дослідними роботами по розрахунку часу евакуації глядачів з Львівського стадіону на вільну територію (договір № 02/10 від 25 жовтня 2010 р., державний реєстраційний номер 0110U007849).

 

Як висококваліфікованого науковця професора Рака Ю.П. було включено членом Міжвідомчої науково-координаційної експертної Ради МНС та НАН України з питань техногенно-екологічної безпеки та методології оцінювання ризиків надзвичайних ситуацій та в робочу групу стосовно удосконалення Урядової інформаційно-аналітичної системи з питань надзвичайних ситуацій.

 

Юрій Павлович був великим другом Червоного Хреста: читав студентам лекції з історії його заснування і сучасної діяльності, проводив бесіди про здоровий спосіб життя, брав участь у Місячниках  милосердя та інших благодійних заходах Товариства.

 

Усе своє життя Юрій Павлович присвятив справі освіти, науковій діяльності та вихованню молоді, бо саме ця робота поступово стала для нього метою життя. За свою сумлінну працю неодноразово заохочувався керівництвом навчального закладу, в якому працював в останні роки свого життя, та користувався заслуженим авторитетом серед колег і вихованців.

 

Колеги, друзі, рідні та вся червонохрестівська його родина - глибоко сумують з приводу смерті Юрія Павловича, в особі якого поєднувались самостійність і широта поглядів, щире ставлення до людей та відповідальність, відданість і доброзичливість.

 

 

 Світла пам’ять про Юрія Павловича

 назавжди залишиться у наших серцях!

 

 

Президія Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 592 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024