Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 13 » Місячник Червоного Хреста - в ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»
20:34
Місячник Червоного Хреста - в ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України»

 

ВАРТОВІ  ЗДОРОВ''Я

 

 

     

     Первинна організація Личаківської РО ТЧХ, створена

     в ДУ "Львівський обласний лабораторний центр

     Держсанепідслужби України", приєдналася до

     Всеукраїнського місячника Червоного Хреста однією

     з перших в районі.

 

 

 

 

 

 

Цей лабораторний центр Держсанепідслужби України має свої розгалуження у кожному районі Львівщини, тому що санітарний нагляд за діяльністю у різних сферах життя - надзвичайно важлива справа.  

 

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, він триватиме з 1 по 30 квітня під гаслом «Там де потрібна допомога – 2016. Приєднуйся до руху Червоного Хреста».  Серед заходів місячника – збір коштів, продуктів харчування, одягу, взуття, предметів хатнього вжитку, медикаментів, речей для внутрішньо переміщених осіб і хворих, особливо тих, хто не може самостійно пересуватися, шкільного приладдя, іграшок для підопічних Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

Лабораторний центр та його відокремлені підрозділи здійснюють, в основному,  моніторинг за якістю води, чистотою території , повітря. Він також бере активну участь в громадському житті, як Львова, так і країни в цілому.

 

 

 

 

 

 

Ось, наприклад, на початку збройного конфлікту на сході України, його працівники, які водночас є і членами Товариства, зібрали для поранених бійців пожертв на 74 тисячі 302 грн. і передали їх у військово-медичний клінічний центр Західного регіону у Львові. Це був одно - , або за побажанням працівника, - дводенний заробіток усіх членів їх колективу, який був пожертвуваний для лікування і швидкого одужання поранених.

 

 

 

 

 

 

Торік для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення на території Луганської області львівські колеги передали на баланс контрольно-вимірювальні прилади, вкрай необхідні для роботи тамтешньої лабораторії санітарно-епідеміологічної станції. Туди виїздили кращі працівники у відрядження, щоб допомогти налагодити роботу.

 

 

 

 

 

 

Тепер керівництво первинного осередку Товариства, який очолює лікар оргвідділу Наталія Даніелівна Пилип (на знімку - у центрі групи), потурбувалося, щоб працівники пройшли навчання з долікарської допомоги. Його нещодавно провели медики обласного Центру екстреної допомоги. 

 

 

 

 

 

 

Заступник директора Олександра Миколаївна Коструба допомагає первинному осередку Червоного Хреста їхньої лабораторії порадами, підтримує у важких ситуаціях, консультує з різноманітних питань.

 

 

 

 

 

 

«Головна турбота зараз, це обстеження річок і водойм регіону, де у розпалі весняно-польові роботи», - поділився наболілим директор закладу Микола Урбанович.

 

 

 

 

 

 

За словами працівників лабораторії трапляється, на жаль, так, що вода не завжди відповідає прийнятим стандартам. Причиною бактеріального та нітратного забруднення питної води є, перш за все, неправильне розміщення та облаштування колодязів. Для проведення фахової дезінфекції колодязів, на думку керівництва, слід звертатись до їх лабораторного центру та до структурних підрозділів на місцях.

 

Кришталево чиста вода буде тоді не тільки нашою мрією, а узвичаєною реальністю. Наше здоров'я - у наших руках!

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

Переглядів: 757 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024