Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 20 » У Києві 20 квітня пройшов ХХІ З’їзд Товариства Червоного Хреста України
21:08
У Києві 20 квітня пройшов ХХІ З’їзд Товариства Червоного Хреста України

 

 

ФОРУМ  ЧЕРВОНОХРЕСТІВЦІВ

 

 

     

 

      20 квітня пройшов ХХІ З’їзд Товариства

     Червоного Хреста України, на якому були

     підбиті підсумки останньої п’ятирічної

     роботи та окреслені перспективи подальшої

     стратегічної діяльності найчисленнішої

     в Україні благодійної громадської організації

 

 

 

 

 

 

 

 

Так, за словами Президента Товариства Івана Усіченка, з часу початку збройного конфлікту на сході України та подій у Криму, Товариство мобілізувало весь потенціал для допомоги внутрішньо переміщеним особам та вразливим верствам населення.

 

 

Були активізовані такі напрямки роботи, як: загони швидкого реагування, навчання основам першої допомоги, допомога пораненим, мобільні медичні бригади та інші. З 2014 року по цей час гуманітарна допомога була надана понад 1 млн внутрішньо перемішених осіб на загальну суму понад 388 млн грн.

 

 

Також Товариство плідно співпрацює з Міністерством охорони здоров’я України у сфері збереження людського життя, проведення профілактичної та санітарно-просвітницької роботи.

 

 

Зокрема, з 24 листопада 2014 року діє Угода щодо створення партнерства між МОЗ України, Товариством Червоного Хреста України та Бюро ВООЗ з метою створення в Україні мережі «Мобільних пунктів екстреної допомоги (МПЕД) на існуючій платформі послуг первинної медико-санітарної допомоги та послуг дільничних патронажних сестер», в рамках якої в 2015 році було організовано семінари в Харкові та Дніпропетровську для головних лікарів ЦПМСД, лікарів мобільних пунктів екстреної допомоги, обласних координаторів з питань контролю за туберкульозом серед внутрішньо переміщених осіб.

 

 

 

 

 

 

Розпочалась реалізація спільних з ВООЗ проектів «Надання первинної медичної допомоги мобільними медичними бригадами внутрішньо переміщеним особам» та «Створення суспільно-профілактичних центрів для дітей-переселенців та їхніх батьків-опікунів в Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях».

 

 

У поточному році передбачається поширення програми діяльності пересувних медичних бригад на територіях зі зруйнованою інфраструктурою, що підлягають відбудові (Донецька, Луганська області).

 

 

На сьогодні в Україні функціонує 4 лікарні Червоного Хреста (в Закарпатській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях); хоспіси (в Житомирській та Запорізькій областях), 9 центрів психологічної допомоги Червоного Хреста, для яких підготовлено 550 спеціалістів, 3090 патронажних і молодших медичних сестер, 83 центри та 299 кімнат медико-соціальної допомоги, банки одягу для нужденних, служба розшуку, здійснюється робота по пропаганді та вшануванню безоплатних донорів крові серед населення; Товариство Червоного Хреста є одним з виконавців програми по боротьбі з туберкульозом, що фінансується з Глобального Фонду.

 

 

 

 

 

 

Довідково

 

Товариство Червоного Хреста України охоплює майже 4 млн чоловік та функціонує уже майже 100 років. Один із важливих пріоритетів діяльності – допомога державі у наданні медичної, соціально-побутової, матеріальної підтримки найбільш незахищеним верствам населення. ТЧХУ - єдина громадська організація, що має особливий гуманітарний мандат, володіє гуманітарної ініціативою як повноважний член Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж підготувала прес-служба МОЗ України

 

 

 

Фото – прес-служби МОЗ України

За джерелом:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20160420_a.html

 

 

На цю ж тему:

 

У Києві відбувся ХХІ З’їзд Товариства Червоного Хреста України -

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1278 ;

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1943

 

 

 

Переглядів: 870 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024