Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 21 » В Одесі відбувся «круглий стіл», присвячений історії Червоного Хреста в Одеському регіоні
11:30
В Одесі відбувся «круглий стіл», присвячений історії Червоного Хреста в Одеському регіоні

 

 

«СПОЛУЧНА  ЛАНКА» МІЖ  НАРОДАМИ

 

 

 

     

       В Одесі відбувся «круглий стіл», присвячений

       історії Червоного Хреста в Одеському регіоні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Напередодні традиційної студентської конференції, на якій студенти презентують на французькій мові результати своїх наукових пошуків, в офісі Французького культурного центру в Одесі відбулося розширене засідання «круглого столу».

 

Захід був присвячений діяльності в одеському регіоні Міжнародного руху Червоного Хреста. У затишному і просторому приміщенні зібралися викладачі та студенти Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова, гості з інших навчальних закладів міста.

 

З короткою доповіддю виступила представник Товариства Червоного Хреста в Одесі, доцент ОНУ ім. І.І. Мечникова Лариса Димова.

 

Вона нагадала про те, наскільки продуктивно пройшла Міжнародна конференція, присвячена діяльності Червоного Хреста в Україні (2015 рік), розповіла про внесок співробітників університету та його студентів у підготовку та проведення того форуму.

 

Доповідачка також нагадала, що в 2018 році в Україні буде відзначатися 100-річчя з дня заснування Червоного Хреста в нашій державі.

 

- Не знаю, наскільки вийде широко відсвяткувати цю подію, так як економічне становище в країні дуже складне, - зазначила Л. Димова, - однак ми постараємося опублікувати студентські та викладацькі роботи, пов'язані з діяльністю Червоного Хреста в нашому регіоні.

 

 

 

 

Зі словами привітання до присутніх звернулися: представник профспілкового комітету студентів та аспірантів ОНУ Е. Юран, голова організації Червоного Хреста Ізмаїла Г. Дімова, директор Французького культурного центру в Одесі Паскаль Резерв.

 

Він, зокрема, зазначив, йому, представнику Франції в Одесі особливо радісно торкатися теми Червоного Хреста, так як це шановна багатьма добро творцями міжнародна організація.

 

- Особливо приємно, - додав пан Резерв, що історичним аспектом діяльності Червоного Хреста займаються викладачі та студенти, які знають французьку мову і, завдяки цьому, є сполучною ланкою між народами України і Франції.

 

 

 

 

Наприкінці засідання голова районного Товариства Червоного Хреста міста Ізмаїл Галина Димова, оголосила про рішення її організації нагородити грамотами ряд керівників університету ім.І.Мечникова, викладачів, студентів, які внесли вклад в підтримку і участь в наукових дослідженнях, пов'язаних з діяльністю Червоного Хреста, за підготовку доповідей на конференцію 2015 року.

 

 

 

 

Організатори заходу вручили грамоту Червоного Хреста Паскалю Резерв за сприяння в діяльності Червоного Хреста Одеського регіону і внесок в зміцнення зв'язків між Україною та Францією.

 

 

 

 

Віталій ОРЛОВ,

журналіст, ст. викладач ОНУ ім. І.І. Мечникова

 

 

Фото – www.odessapost.com

За джерелом:

http://www.odessapost.com/v-odesse-sostoyalsya-kruglyiy-stol-posvyashhennyiy-istorii-krasnogo-kresta-v-odesskom-regione/

 

Переглядів: 753 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 10:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024