Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 23 » Червоний Хрест - у в'язнів, що відбувають покарання у м. Димитрові на Донеччині
03:17
Червоний Хрест - у в'язнів, що відбувають покарання у м. Димитрові на Донеччині

 

УВ'ЯЗНЕНОГО - ВІДВІДАТИ

 

 

 

Червонохрестівці провели заходи до

30-роковин Чорнобильської катастрофи

та до 98-річчя Червоного Хреста в Україні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 квітня  засуджені, які перебувають на обліку в Димитрівському міському відділі кримінально-виконавчої інспекції УГПтС України в Донецькій області відвідали відразу два заходи: перший – бесіду, присвячену 30 річниці Чорнобильської катастрофи, другий – лекторій з нагоди 98 - річчя заснування Товариства Червоного  Хреста в Україні.

 

Заходи були проведені на базі Димитрівського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

 

Присутнім розповіли про те, що в ніч з 25 на 26 квітня 1986 р. відбулася найбільша техногенна катастрофа ХХ століття - аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, спорудженої в м. Прип'ять Київської області. Масштаби цієї події набули характеру гігантської екологічної катастрофи, яка зачепила життя десятків мільйонів людей в Україні і в сусідніх країнах.

 

На зустріч із засудженими були запрошені герої, які брали участь у ліквідації 30 років тому наслідків аварії. Вони розповіли, що збитки від катастрофи не піддаються обліку, оскільки неможливо оцінити шкоду, нанесену здоров'ю людей, втрати від радіоактивного забруднення навколишнього середовища орних земель, джерел водопостачання, рідних домівок. Також герої розповіли як потрапляли в той час в число учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та як проходила сама ліквідація наслідків катастрофи.

 

Учасникам зустрічі продемонстрували кілька відеороликів про страшну подію 1986 року, а  учні загальноосвітніх шкіл Димитрова продекламували вірші, присвячені аварії, і зіграли на скрипці кантату, присвячену вшануванню пам'яті трагедії.

 

В кінці бесіди присутні запалили свічки і вшанували хвилиною мовчання пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та жертв Чорнобильської катастрофи. 

 

Після перерви, мова пішла про історію заснування 18 квітня 1918 р. Товариства Червоного Хреста України, коли ще йшли останні бої Першої світової війни. Подія сталася за ініціативи Маріїнської громади сестер милосердя Червоного Хреста Російської імперії, яка з 1878 року надавала благодійну медичну допомогу у шпиталях Києва, Катеринослава, інших довколишніх міст.

 

У повоєнні роки для Червоного Хреста України важливе значення отримало продовження зміцнення зв'язків і співробітництва з органами і установами здоров'я та залучення широких мас до участі в заходах по ліквідації санітарних наслідків війни.

 

Після Чорнобильської катастрофи співробітники Червоного Хреста розселили десятки жителів Прип'яті, провели обходи, щоб знайти для переселенців тимчасові помешкання, склали списки евакуйованих і тих, хто прийшов самостійно.

 

Евакуйованим надавалась грошова та медична допомога, для обслуговування мешканців забруднених районів було виділено 213 сестер милосердя.

 

Представник Червоного Хреста розповіла про діяльність організації в даний час, повідомила, що Товариство реалізує багато проектів і програм по всій Україні і щорічно обслуговує самотніх літніх людей, інвалідів війни та праці, учасників Великої Вітчизняної війни, інвалідів дитинства, і навіть запросила присутніх спробувати себе в якості волонтерів.

 

Метою даного заходу було навчити засуджених поважати і не забувати героїв, завдяки яким ми зараз живемо; бути добрими і гуманними, допомагати іншим, а також спонукати задуматися, що життя не потрібно проживати даремно без добрих справ і вчинків, адже нікого з нас не утруднить - надати постраждалому хоча би незначну допомогу, а для нього така допомога буде означати дуже багато .

 

 

 

Ольга Соловйова,

старший інспектор Димитрівського міської відділу кримінально-виконавчої інспекції.

 

 

 

Фото – www. shkvarki.org

За джерелом:

http://shkvarki.org/dimitrov/item/6861-osuzhdennye-dimitrovskogo-otdela-uii-posetili-meropriyatiya-posvyaschennye-godovschinam-chernobylskoy-katastrofy-i-vozniknoveniya-obschestva-krasnyy-krest-v-ukraine

 

Переглядів: 557 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 19:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024