Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 26 » Співробітник Червоного Хреста Білорусі проїхав 600 000 км, щоб допомогти постраждалим від вибуху на ЧАЕС
20:22
Співробітник Червоного Хреста Білорусі проїхав 600 000 км, щоб допомогти постраждалим від вибуху на ЧАЕС

 

ПОДАРУНОК  З  ІСЛАНДІЇ

 

 

 

 

Віктор Питніков, працівник Червоного Хреста

Білорусі, проїхав 600 000 км, щоб допомогти

постраждалим від вибуху на Чорнобильскій АЕС

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За 18 років роботи водієм мобільної лабораторії Білоруського Товариства Червоного Хреста Віктор проїхав 600 000 км. З року в рік його бригада відвідує близько двадцяти тисяч чоловік у віддалених селах, фермерських господарствах, колгоспах, підприємствах і школах Могилевської області. Більшості людей, до котрих він навідувався увесь цей час, вже немає з нами.

 

- Ми проводимо скринінг в селах, які найбільше постраждали від Чорнобильської катастрофи. Коли повертаємося туди, дізнаємося, що жителів стало менше. Я пам'ятаю всіх цих людей, - каже Віктор.

 

Іноді мобільна лабораторія розташовується в місцевих школах або сільських будинках - словом, в будь-яких місцях, де збирається народ. У задній частині робочого автомобіля є два розкладних сидіння.

 

Крім Віктора в бригаді також працюють два лікаря. Кожен день команда обстежує до 100 чоловік. Один з лікарів перевіряє щитовидну залозу, другий, за допомогою ручного апарату розміром з мобільний телефон, - молочну залозу. У разі якщо знаходять пухлину, людину перенаправляють в медичний заклад для більш ретельного обстеження. Так є шанс виявити ознаки раку на ранніх стадіях.

 

Нещодавно Віктор повернувся з Кадінскої середньої школи, де в очікуванні мобільної лабораторії на лавочках сиділо сорок жінок.

 

 

 

 

 

 

 

- Щороку ми чекаємо мобільну бригаду Червоного Хреста, - каже тридцятирічна Марія, котра прийшла на обстеження зі своїм семирічним сином Денисом і дев'ятирічною донькою Ілоною.

 

Мобільна лабораторія була надана Білоруському Товариству Червоного Хреста в дар від Ісландського Червоного Хреста в 1996 році. Бригаді доводиться рухатися по шосе, брудних дорогах і сільськогосподарських угіддям з одного населеного пункту в інший, в деяких з них немає жодного лікаря.

 

- Я стежу за тим, щоб автомобіль був справним, щодня перевіряю його надійність. Якщо в ньому щось відмовить, ми не зможемо відвідати людей, яким потрібна наша допомога, - каже Віктор.

 

Від наслідків Чорнобильської аварії в 1986 році постраждав кожен п'ятий житель Білорусі з десятимільйонним населенням. Вибух на атомній станції в сусідній Україні спричинив забруднення радіоактивними викидами на великій території, в яку ввійшло 23% території Білорусі.

 

Після катастрофи багато продуктів харчування, вирощених на зараженій території, стали небезпечними для людини. Почастішали випадки захворювання на рак щитовидної залози: 135 000 жителів були змушені покинути рідні домівки.

 

У Могильовської і Гомельської областях, які ближче всього знаходяться до місця аварії, зареєстрований найвищий рівень захворюваності на рак: 458 і 470 випадків захворюваності на 100 000 населення в кожній з них відповідно.

 

 

Фото – www.redcross.by

За джерелом:

http://redcross.by/sotrudnik-bokk-proehal-600-000-kilometrov-chtoby-pomoch-lyudyam-postradavshim-ot-vzryva-na-chaes/#more-5359

 

Переглядів: 530 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 23:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024