Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Квітень » 29 » Допомога зарубіжних донорів Запорізькій обласній організації Товариства Червоного Хреста України
20:28
Допомога зарубіжних донорів Запорізькій обласній організації Товариства Червоного Хреста України

 

 

СПІЛЬНІ  ІМЕНИНИ

 

 

 

       

       Допомога зарубіжних донорів Запорізькій

       обласній організації Товариства Червоного

       Хреста України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 квітня на своїй сторінці у соцмережі Facebook прес-служба Запорізької ОО ТЧХУ повідомила радісну новину:

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні, завдяки підтримці Червоного Хреста Франції, Запорізька ОО ТЧХУ провели чергове свято для дітлахів ВПО: зібрали трьох іменинників, запросили до них гостей і відсвяткували цю подію у McFoxу.

Було весело і смачно!»

 

 

 

 

 

 

Кореспондент газети «Урядовий кур'єр» Євген ЛОГАНОВ у своїй замітці, яка була опублікована днем пізніше, детальніше розповів, як такі іменини у Запоріжжі для дітей переселенців стали можливими:

 

 

Червоний Хрест забезпечив переселенців продуктами

 

У Запоріжжі фахівці Червоного Хреста Франції та Фінляндії обговорили з представниками місцевого Червоного Хреста питання надання термінової допомоги вимушеним переселенцям з Донеччини й Луганщини, а також розробили плани подальшої співпраці.

 

 

 

 

 

 

Голова Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Силін зазначив, що без допомоги колег з інших країн, ця організація не мала змоги реалізувати таку масштабну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

 

Спільними зусиллями збирали продукти, одяг, медикаменти. Переселенці отримали також ваучери від Французького та Міжнародного Комітету Червоного Хреста майже на півмільйона гривень на придбання продуктів харчування.

 

Нині вивчається можливість реалізації спільного проекту забезпечення ВПО дорогими медикаментами. Планують надати до 700 ваучерів по тисячі гривень на придбання ліків.

 

 

 

 

 

 

Заступник запорізького міського голови Анатолій Пустоваров повідомив, що міське комунальне підприємство «Примула», яке має значну мережу аптек, долучиться до цього проекту. Посадовець подякував Червоному Хресту за хорошу роботу, яка стала прикладом для багатьох інших організацій. За словами Анатолія Пустоварова, Запорізька влада і надалі готова до співпраці щодо реалізації спільних проектів з надання допомоги нужденним.

 

 

 

 

 

ДОВІДКА «УК»

 

За даними регіонального штабу з питань соцзабезпечення та тимчасового розміщення переселенців із зони збройного конфлікту на сході України та їхніх сімей, зараз на території Запорізької області живе   67 796 ВПО. З тимчасово окупованої території та зони збройного конфлікту щодня прибуває до 10 переселенців, які реєструються, отримують допомогу в поселенні, поновленні втрачених документів, консультації.

 

Водночас, до постійного місця проживання повернулося 6980 осіб. На сьогодні в модульному містечку Запоріжжя ще лишається 184 вільних місця.

 

 

 

Фото – прес-служби Запорізької ОО ТЧХУ

 

За джерелами:

https://www.facebook.com/redcross.zp/photos/pcb.997110470372753/997109840372816/?type=3&theater

http://ukurier.gov.ua/uk/news/chervonij-hrest-zabezpechiv-pereselenciv-produktam/

 

 

 

Переглядів: 687 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024