Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 2 » 14 осіб загинули через повінь в Найробі – столиці Кенії
09:15
14 осіб загинули через повінь в Найробі – столиці Кенії

 

П О В І Н Ь

 

 

     

 

      Через рясні зливи в кенійській столиці загинули

      щонайменше 14 осіб, з них сім - під уламками

      шестиповерхового будинку

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ми втратили сім осіб після того, як будинок завалився вчора ввечері, - розповів начальник поліції Найробі Джафет Кооме, - а понад 120 поранених були врятовані з-під завалів й доставлені в лікарню».

 

 

 

 

 

 

 

 

Кенійський Червоний Хрест, співробітники якого разом з поліцією та іншими рятувальними службами продовжують шукати вцілілих під уламками будівлі, повідомив, що від повені в цілому постраждали 150 домогосподарств.

 

Два сусідніх будинки з тим, що обвалився в густонаселеному бідному районі, були визнані небезпечними, мешканців звідти евакуювали.

 

Двоє людей потонули, коли їх автомобіль був зметений зливовими водами в промисловій зоні столиці, ще одна людина потонула в річці, а четверо були вбиті, коли рухнула стіна.

 

Заступник губернатора Найробі Джонатан Муеке, який відвідав місце зруйнованої будівлі в суботу вранці, заявив про необхідність ретельного розслідування причин трагедії, уточнивши, що будівля була побудована всього два роки тому.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Будинок впав під час сильних дощів, і нам належить встановити, чи не була порушена технологія будівництва при зведенні будівлі», - сказав він.

 

Будівля завалилася приблизно о 21:30 (18:30 за Гринвічем) в п'ятницю після однієї з найсильніших злив з моменту початку сезону дощів.

 

Зливи спричинили повені та зсуви в багатьох районах міста. Представник Червоного Хреста Арнольда Шіунду охарактеризувала ситуацію в місті як «повний хаос».

 

«Ми не знаємо, скільки людей перебувають під завалами, але боїмося, що ми витягли з-під них не всіх постраждалих», - сказала вона.

 

Протягом останніх років Найробі переживав будівельний бум, але якість використовуваних матеріалів і швидкість будівництва іноді викликали сумніви.

 

 

 

Фото – www.imhotour.ru

За джерелом:

http://imhotour.ru/afrika/14-chelovek-pogibli-iz-za-navodneniya-v-najrobi-12542.html

 

Переглядів: 600 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 20:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024