Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 5 » Офіційні повідомлення. Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця-2016: Усюди для всіх
15:57
Офіційні повідомлення. Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця-2016: Усюди для всіх

 

 

НА  СЛУЖБІ  ЗНЕДОЛЕНИХ

 

 

 

Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного

Півмісяця-2016: Усюди для всіх

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 травня у всьому світі відзначається Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – це найбільша гуманітарна мережа в світі. Керуючись принципами нейтральності й нероздільності, Рух надає допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій до збройних конфліктів.

 

Він складається з трьох компонентів:

 

·  Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ)

· Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП)

· 190 Національних Товариств Червоного Хреста, в тому числі і Товариство Червоного Хреста України.

 

 

Товариство Червоного Хреста України – це майже 4 млн. осіб, об’єднаних у 48673 первинних, 630 районних, міських та міськрайонних, а також 24 обласні та Київську міську організації.

 

У цьому невеликому статистичному портреті постає найбільша в Україні благодійна громадська організація. Вона, відповідно до своїх гуманітарних принципів, намагається якомога краще прислужитися знедоленим, допомогти людині зберегти гідність у найскрутнішому становищі та зробити внесок у створення розгалуженої системи адресної допомоги громадянам, сприяючи органам державної влади в реалізації їхніх гуманітарних програм.

 

 

У всіх куточках планети Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця здійснює свою діяльність, щоб допомогти кожній людині. Всесвітнє співтовариство Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, що об'єднує в своїх рядах майже півмільйона співробітників і 17 мільйонів добровольців, є потужною силою, здатною змінити на краще життя тих, хто перебуває в найбільш уразливому становищі.

 

При цьому здійснюється низка різноманітних видів діяльності – від забезпечення потреб тих, хто постраждав внаслідок лих і ситуацій збройного конфлікту, до надання допомоги жителям міст і важкодоступних областей, а також захисту інтересів найбільш уразливих груп населення в тісній співпраці з представниками органів державної влади.

 

Керуючись основними гуманітарними принципами, ми мобілізуємо всю силу гуманності, щоб рятувати життя і полегшувати страждання людей.

 

 

У межах Руху вибір девізу обумовлений прагненням нагадати про те, що, в першу чергу, надихає нас на участь в роботі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, і дати високу оцінку відданості наших співробітників і добровольців. Учасники Руху працюють у всіх країнах світу і допомагають людям без будь-якої дискримінації за національною, расовою, статевою, релігійною ознакою чи політичними переконаннями.

 

 

Шановні колеги, волонтери, партнери і дорогі друзі! 

 

Вітаю вас усіх з нашим спільним святом – Міжнародним днем Червоного Хреста і Червоного Півмісяця!

 

Я пишаюся мужністю червонохрестівців, які нині працюють в Україні в зовсім інших – складніших – умовах. Кожного дня, завдяки вашій відданості, гуманності та бажанню допомагати людям, ми разом полегшуємо життя тих, хто опинився у важкій життєвій ситуації.

 

Бажаю вам здоров’я, енергії, благополуччя, оптимізму та нових досягнень!

І – дякую вам!

 

Іван Усіченко,

Президент Товариства Червоного Хреста України

 

 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

За джерелом:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1995

 

 

Переглядів: 699 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024