Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 6 » 8 травня – Всесвітній день Міжнародного Червоного Хреста і Червоного Півмісяця
15:20
8 травня – Всесвітній день Міжнародного Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

 

ЛАНКА ЛАНЦЮГА МИЛОСЕРДЯ

 

 

       

      Лисичанська міська організація Товариства

      Червоного Хреста України є маленькою ланкою

      у величезному Міжнародному червонохресному

      русі світу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У зв'язку з сьогоднішніми подіями на Сході України і присутністю Міжнародних організацій Червоного Хреста в регіоні, з'ясовується, що коли мова заходить про це міжнародний рух, в свідомості людей про нього немає чіткого уявлення.

 

Насправді ж ці слова позначають сукупність трьох складових частин Руху.

 

Перше - діяльність Міжнародного Комітету Червоного Хреста; друге - діяльність Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця; третє - робота Національних Товариств Червоного Хреста.

 

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста - недержавне гуманітарне установа, яке є засновником червонохресного Руху.

 

 

 

 

 

 

МКЧХ розробляє широкомасштабні програми допомоги мирному населенню, які дають можливість вижити жертвам конфліктів: вишукуються способи отримання продуктів харчування, ліків, медичного обладнання, вирішуються питання транспортування, підтримується зв'язок з урядами, спеціалізованими агентствами ООН і ЄС, Національними Товариствами Червоного Хреста. Абсолютна нейтральність Комітету, його стриманість в оцінках і висловлюваннях дають йому можливість виконувати свою гуманну місію.

 

 

Фінансування МКЧХ в основному складається з внесків держав-учасників, які підписали Женевські Конвенції, внесків національних товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, добровільних пожертвувань міжнародних урядових і неурядових громадських організацій, а також приватних осіб.

 

В даний час, коли в нашому регіоні розгорівся збройний конфлікт, в місті Сєвєродонецьку відкрито офіс Міжнародного Червоного Хреста, представники якого зараз розробляють і здійснюють програми допомоги нашому населенню.

 

Не виключенням є і жителі нашого міста. Всі ми знаємо, що в Лисичанську під час військових дій було зруйновано і пошкоджено багато житлових і виробничих об'єктів інфраструктури. Постраждалим в Червоному Хресті була надана гуманітарна допомога. Це продуктові та гігієнічні набори, теплі ковдри від МКЧХ, постільні приналежності, побутова техніка - нові холодильники, пральні машини, мікрохвильові та електричні печі, тепловентилятори та конвектори, а також предмети побуту, одяг, взуття та меблі від Червоного Хреста Німеччини.

 

 

 

 

 

 

610 сімей, житло яких було зруйновано, отримали Австрійські будівельні ваучери на суму 3355000 гривень, близько 160 - побутові ваучери на суму 320000. Міжнародний Комітет Червоного Хреста надав допомогу у відновленні поліклініки 10 років Жовтня, для центральної лікарні міста були виділені холодильники, пральні машини, миючі засоби, медикаменти, продукти харчування, потужний генератор на випадок відключення електроенергії, для міського управління з НС - теплова гармата і багато іншого.

 

 

Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця є міжнародну неурядову організацію з унікальною структурою, яка охоплює весь мір.Она надає всіляку підтримку національним товариствам, які є її членами, і сприяє здійсненню всіх видів їх діяльності, спрямованої на поліпшення становища найбільш соціально не захищених груп населення.

 

Заснована в 1919 р Федерація координує роботу Руху з надання міжнародної допомоги біженцям та жертвам стихійних лих і техногенних катастроф, а також керує діяльністю Руху в надзвичайних ситуаціях, викликаних загостренням санітарно-епідеміологічної обстановки, є офіційним представником національних товариств на міжнародному рівні. Вона сприяє розвитку співробітництва між національними товариствами та розширенню їх можливостей для проведення ефективних програм щодо забезпечення готовності до дій у разі стихійних лих, а також в галузі охорони здоров'я та соціальної допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

Національне Товариство Червоного Хреста України - це найвпливовіша і найпоширеніша в нашій країні громадська організація, основним завданням якої є сприяння органам влади і місцевого самоврядування в їх діяльності в гуманітарній сфері.

 

 

Починаючи з червня 2014 року і ми прийняли на себе дуже важку обов'язок -Виявляється допомогу переселенцям. МКЧХ, Національні Товариства Болгарії, Німеччини, Австрії та інших країн, Міжнародна Федерація, Національне Товариство України почали реалізацію програм для переселенців.

 

Спочатку доводилося приймати по 200-300, а то і більше осіб в день. Починаючи з серпня 2014 і по травень 2015 видавався безкоштовний хліб - по 1000 буханок в день. Гуманітарна допомога продуктами харчування приходила фурами, її треба було розвантажувати, фасувати і видавати.

 

Величезна подяка працівникам МНС за розвантаження, фасували продукти волонтери і навіть педагоги з 9, 14, 8 школи. Крім цього надавалася допомога гігієнічними наборами, постільними речами, одягом, взуттям, побутовими приладами.

 

Починаючи з 2015 року, організації Червоного Хреста перейшли на ваучерну систему видачі допомоги. Ваучери - це зручні індивідуальні електронні картки, захищені штрих-кодом, на який донором перераховується певна сума грошей. На цю суму можна отоваритися продуктами харчування, засобами гігієни, предметами побуту або будматеріалами в магазинах, з якими Червоний Хрест укладає договір.

 

Так, у 2015 році було надано допомогу майже 7000 сімей на суму близько 5 000000 грн. На непрацюючих переселенців були заповнені анкети і передані в МККК. В результаті цієї роботи близько 500 переселенців щомісяця отримують фінансову допомогу з розрахунку 500 грн на кожного члена сім'ї.

 

 

На початок 2016 роки ми зареєстрували понад 2 000 чоловік переселенців певних категорій уразливості, які потребують допомоги. 400 з них отримали в цьому році ваучери на продукти, 200 - постільні приналежності.

 

 

А в даний час Лисичанська міська організація Червоного Хреста реалізує програму Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Національного Товариства Червоного Хреста України «Україна - громадський неспокій».

 

В ході цієї програми вимушені переселенці отримають побутові ваучери. З їх допомогою можна придбати в магазині «Будівельник» лампочки, обігрівачі, чайники, посуд, відра і т.д. на суму 2000 грн. Таку допомогу в 2015 році вже отримали 810 сімей переселенців, а тепер їх буде 240.

 

Донором визначені категорії одержувачів. Це інваліди, багатодітні сім'ї, одинокі годувальники, пенсіонери старше 65 років.

 

 

На прохання донора, в ході видачі ваучерів, переселенцям пропонуються гарячі напої, печиво, бутерброди.

 

Тим, хто хоче сказати спасибі закордонним спонсорам або щось змінити в роботі Червоного Хреста, пропонується написати лист і вкинути в спеціальний бокс для скарг, пропозицій та відгуків.

 

 

Тетяна Бабич,

Голова Лисичанської МО ТЧХ України

 

 

Фото - прес-служби Лисичанської ГО ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/groups/770966896355611/permalink/964681066984192/

Переглядів: 770 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024