Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 7 » На Сумщині пройшов Регіональний конкурс бригад екстреної медичної допомоги «Сумські медичні ралі – 2016»
16:49
На Сумщині пройшов Регіональний конкурс бригад екстреної медичної допомоги «Сумські медичні ралі – 2016»

 

РАЛІ  ДЛЯ  МЕДИКІВ

 

 

 

 

На Сумщині було проведено Регіональний конкурс

бригад екстреної медичної допомоги «Сумські

медичні ралі – 2016»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомляють тамтешні ЗМІ, 5 травня вперше на Сумщині було проведено Регіональний конкурс бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги «Сумські медичні ралі – 2016».

 

 

Його організував Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на території Путивльського Музею партизанської слави, що у Спадщанському лісі, напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

 

Працівники екстреної служби мають все робити блискавично, адже згаяні хвилини можуть вартувати комусь життя. Тому їм, як і спортсменам, необхідні постійні тренування та підвищення професійної кваліфікації, відпрацювання практичних навичок, аби довести свої дії до автоматизму.

 

 

Такою роботою над професіоналізмом та шліфуванням майстерності стали підготовка та участь бригад «швидкої» у традиційних Всеукраїнських, а цього року – і в Перших регіональних «Медичних ралі». Такі змагання були необхідні для визначення найкращої бригади для делегування на Всеукраїнський конкурс із міжнародною участю «Слобожанські медичні ралі – 2016», що відбудуться 25 травня у Харкові.

 

 

У конкурсі «Сумські медичні ралі – 2016» взяли участь – заступник директора ДЗ «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України» Микола Близнюк, начальник управління охорони здоров’я Сумської обласної державної адміністрації Сергій Бутенко, д.м.н., лікар-хірург, завідувач відділом підготовки з питань надання екстреної медичної допомоги ДЗ «УНПЦ ЕМД та МК МОЗ України, голова правління ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги» Віталій Крилюк, голова Путивльської райдержадміністрації Микола Шульга, голова Путивльської райради Євгеній Южаков, головний лікар Путивльської ЦРЛ Світлана Семененко, колеги з Харківського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Сумського Твариства Червоного Хреста, Сумського медичного коледжу.

 

 

 Усього в змаганнях взяли участь 7 команд, до складу яких увійшли по 1 лікареві, 2 фельдшери та 1 водію.

 

 

Командам необхідно було виконати 8 завдань: 1 – теоретичне (тести) і 7 практичних. Конкурсні завдання та система їх оцінювання розроблені Українським науково-практичним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України. Головним суддею був Віталій Крилюк.

 

 

Кожен із конкурсів цікавий не лише своєю назвою, а й змістом та наближеністю до реальності: «Уперта», «Свято», «Міцні обійми», «Повторний виклик, «Золоті руки» тощо. За легендами, учасники змагань мали «приймати пологи вдома», «потрапляти у надзвичайну ситуацію з великою кількістю потерпілих», «реанімувати тяжкохворих», «рятувати потерпілих у ДТП», «правильно встановити діагноз і надати невідкладну допомогу хворому з рідкісною для нашої місцевості хворобою», «якісно виконати складні лікарські маніпуляції» і т.д.

 

Того дня «швидкі» їздили Спадщанським лісом за встановленим маршрутом, поспішаючи «на виклики», щоб оперативно і якісно виконати складні завдання. Кілька годин тривала тяжка й напружена робота. Усі команди виступали гідно, працювали якісно і злагоджено, підтримуючи один одного. Постійно допомагали медикам і водії. Словом, відчувався колективний дух.

 

 

І все ж компетентне журі визначило переможців. І місце виборола команда Тростянецької підстанції Охтирської станції екстреної (швидкої) допомоги «CardioVita» у складі лікаря Ярослава Борисенка, фельдшерів Ігоря Сасіна та Віталія Гвоздіка і водія Олександра Лук’янова. Колектив нагороджено кубком, медалями та холодильником.

 

 

ІІ місце посіла команда «Ромен» Роменської СЕ(Ш)МД у складі лікаря Олени Лопошук, фельдшерів Валентини Васильєвої, Наталії Могильної та водія В’ячеслава Рося. Окрім кубка та медалей, команду нагороджено телевізором.

 

 

ІІІ місце у команди відділу медицини катастроф «ReanimatoR». Її честь захищали лікар Андрій Заборний, сестри медичні анестезисти Юрій Левченко та Роман Аленіч і водій Ігор Романенко. Команду нагородили кубком, медалями і мікрохвильовою піччю.

 

Окрім цього, грамотами були відзначені інші команди за перемогу в конкретному конкурсі. Гідно оцінили навички водія Кролевецької станції Е(Ш)МД Олександра Божка при наданні допомоги бригадою великій кількості постраждалих.

 

 

Віталій Крилюк дав високу оцінку участі команд, організації проведення конкурсу.

 

 

«Усе було просто супер! Переможцями можна вважати всі команди, адже участь у ралі – це добре навчання для кожного з вас», – підкреслив голова журі.

 

 

Директор Центру Анатолій Александренко зазначив, що всі команди виявили хороші знання та професійні навички, в закладі ретельно проаналізують результати конкурсу, аби попрацювати над помилками і виправити їх до наступних змагань.

 

 

Заступник директора Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Микола Близнюк сказав, що пишається тим, що на його рідній землі працюють такі професійні, талановиті люди. Він подякував директорові Центру за ініціативність та турботу про колектив.

 

 

 Начальник управління Сергій Бутенко підкреслив, що змагання підняли службу екстреної допомоги на вищий щабель загальнодержавного рівня і запевнив, що такі конкурси стануть щорічними і, можливо, набудуть статусу Всеукраїнських.

 

 

Активно долучилася до проведення змагань і об’єднана профспілкова організація Центру. Була розгорнута польова кухня, де представники від кожної окружної профспілкової організації готували страви; проведено конкурс «Кращий пасхальний кошик» від станцій Е(Ш)МД та адміністрації. Переможцем визнано Сумську станцію Е(Ш)МД.

 

 

Усі учасники та гості цьогорічного заходу поверталися додому, сповнені позитивних вражень та очікування нових професійних і творчих змагань.

 

 

 

Фото – www. uozsumy.com.ua

За джерелом:

http://regionews.sumy.ua/?q=node/68514

 

Переглядів: 940 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024