Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 8 » У Бердянську рятувальники, за участі Червоного Хреста, навчали педагогів, як зробити літо безпечним для дітей
10:07
У Бердянську рятувальники, за участі Червоного Хреста, навчали педагогів, як зробити літо безпечним для дітей

 

 

ЩОБ ЛІТО СТАЛО БЕЗПЕЧНИМ

 

 

 

       На базі Бердянської спеціалізованої школи

       з поглибленим вивченням іноземних мов №16

       за участю фахівців Служби порятунку

       Запорізького гарнізону відбувся семінар -

       практикум на тему "Безпечне літо"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасниками семінару-практикуму стали заступники директорів з навчально-виховної роботи і педагоги 18 бердянських шкіл і 6 позашкільних установ, а також представники відділу освіти виконкому Бердянської міської ради та Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Насамперед співробітники Головного управління ДСНС України в Запорізькій області розповіли про надзвичайні події, які сталися в нашому регіоні з вини або за участю дітей, а потім ознайомили з профілактикою НС різного виду, основними правилами поведінки в побуті, при експлуатації побутових електроприладів, при виникненні пожеж і нагадали про основні небезпеки, які підстерігають під час відпочинку на водних об'єктах.

 

 

 

 

 

 

Загін юних рятувальників школи №16 показав театралізовані постановки на тему безпечного літнього відпочинку та надання допомоги потерпілому від сонячного удару.

 

 

 

 

 

 

У свою чергу, фахівці Товариства Червоного Хреста України змогли на практиці продемонструвати способи надання першої невідкладної допомоги при утопленні.

 

 

 

 

 

 

Після цього, заступник директора водолазно-рятувальної служби Бердянської міської ради Анатолій Воронін провів показову екскурсію на станції цього комунального підприємства, показавши як відбувається оповіщення про виникнення надзвичайної ситуації на водоймах, завдяки якому обладнанню та техніці відбувається рятувальна операція і ознайомив учасників зі специфікою порятунку потенційного потопельника .

 

 

 

 

 

 

- Щороку, починаючи з середини червня, наше КП проводить безкоштовні заняття, на яких ми вчимо дітей плавати, - зазначив Анатолій Воронін.- Вікова категорія: від 7 до 12 років. Тільки за минулий рік нам вдалося навчити плаванню понад 100 дітей. В цьому році ми запрошуємо всіх бажаючих хлопчиків і дівчаток на Центральний пляж вчитися приборкувати водну стихію.

 

 

 

 

 

 

Окремо фахівці Служби порятунку акцентували увагу педагогів на небезпеці виявлення боєприпасів або сучасних вибухових пристроїв. Надалі педагоги проведуть такі ж розмови і з дітьми. Учасники семінару переконані, що достатня кількість методичних рекомендацій і матеріалів, а також активна співпраця з комунальними рятувальниками і фахівцями ДСНС області дозволить якісно і грунтовно навчити дітей безпеці життєдіяльності.

 

 

 

 

- Третій рік поспіль в Бердянську проходить семінар-практикум напередодні літнього сезону, - зазначила Людмила Лодягіна - методист відділу освіти виконкому Бердянської міської ради. - Саме  влітку діти іноді залишаються без нагляду батьків, тому наше головне завдання, спільно з вчителями і методистами, якісно організувати навчально-виховну роботу з дітьми, їх батьками для того, щоб зробити їх відпочинок безпечним, а нашу роботу - спокійною. Я переконана, що спільно з рятувальниками ми зможемо домогтися зниження надзвичайних подій на водоймах і ефективно провести інформаційну кампанію серед дорослих і дітей з безпечного відпочинку влітку.

 

 

 

Фото - прес-служби ГУ ДСНС України в Запорізькій області

За джерелом:

http://iz.com.ua/zaporoje/98468-v-berdyanske-spasateli-uchili-pedagogov-kak-sdelat-leto-bezopasnym-dlya-detey.html

 

Переглядів: 633 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 20:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024