Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 8 » Сьогодні відзначають Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (ВІДЕО)
19:45
Сьогодні відзначають Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (ВІДЕО)

 

ВІДГОМІН  ЕПОХАЛЬНОЇ  ПОДІЇ

 

 

 

 

 

Сьогодні відзначається Всесвітній день Червоного

Хреста і Червоного Півмісяця, встановлений 8 травня –

у день народження засновника цього міжнародного руху

Жана Анрі Дюнана (на знімку)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Жан Анрі́ Дюна́н (фр. Jean Henri Dunant; *8 травня 1828 - †30 жовтня 1910) - швейцарський підприємець і громадський діяч. Під час ділової поїздки в 1859 році він став свідком Битви під Сольферіно.

 

Свої спогади Дюнан опублікував в книзі «Спогади про Сольферіно», яка стала передумовою для створення Міжнародного Комітету Червоного Хреста в 1863 році. Через рік, в 1864 році, була прийнята Перша Женевська конвенція, яка базувалася на ідеалах милосердя, які запропонував ввести у цей документ Дюнан. В 1901 році він став лауреатом першої Нобелівської премії миру разом з Фредеріком Пассі («За внесок в мирну співпрацю народів»).

 

Нині міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – це найбільша гуманітарна мережа у світі. Про це повідомили УНІАН в інформаційному відділі Товариства Червоного Хреста України,

 

Загалом у наш час діють: Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ), Міжнародна федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП) та 190 національних Товариств Червоного Хреста, в тому числі і Товариство Червоного Хреста України.

 

Товариство Червоного Хреста України – це майже 4 млн осіб, об’єднаних у 48 тис. 673 первинних, 630 районних, міських та міськрайонних, а також 24 обласні та Київську міську організації. Таким чином, це найбільша в Україні благодійна громадська організація.

 

 

 

 

 

 

Всесвітнє співтовариство Червоного Хреста і Червоного Півмісяця об'єднує у своїх лавах майже 500 тис. співробітників і 17 млн добровольців, які допомагають тим, хто постраждав внаслідок стихійних лих і збройних конфліктів, надають допомогу жителям міст і важкодоступних регіонів, а також захищають інтереси найуразливіших груп населення у тісній співпраці з органами державної влади.

 

(Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2016-05-05-7661).

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unian.ua/society/1339665-sogodni-vidznachayut-vsesvitniy-den-chervonogo-hresta-i-chervonogo-pivmisyatsya.html

 

Переглядів: 709 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 20:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024