Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 10 » США і Росія заявляють про кроки до миру у Сирії
05:38
США і Росія заявляють про кроки до миру у Сирії

 

 

СПІЛЬНА  ЗАЯВА

 

 

 

Офіційні Вашингтон і Москва оприлюднили

спільну заяву з намірами повномасштабного

припинення бойових дій у Сирії, забезпечення

гуманітарного доступу до всіх регіонів країни,

а також встановлення політичного переходу,

спрямованого на усунення режиму Асада від влади

 

 

 

 

 

 

 

 

Текст офіційного документа Державний департамент США розіслав у понеділок, передає Укрінформ.

 

«Росія і США як співголови Міжнародної групи підтримки Сирії (ISSG) визнають прогрес, досягнутий щодо припинення військових дій у Сирії, відповідно до нашої Спільної заяви від 22 лютого 2016 року, а також щодо поліпшення доступу гуманітарної допомоги», - зазначається у заяві.

 

Сторони підкреслили, що спільні зусилля привели до «значного зниження насильства» в районах Північної Латакії та Східної Гути. Однак при цьому визнається, що у деяких районах країни все ж є труднощі.

 

«Ми вирішили підтвердити нашу прихильність до перемир'я у Сирії й активізувати зусилля щодо забезпечення його реалізації в загальнонаціональному масштабі», - наголошується у документі.

 

Зокрема, згадується робота з польовими командирами, особливо в районах Алеппо, Північної Латакії та Східної Гути, з метою забезпечення умов сталого припинення вогню. «Ми вимагаємо, щоб сторони (конфлікту.- ред.) припинили будь-які не вибіркові напади на цивільних осіб, у тому числі цивільної інфраструктури, та медичні установи», - зазначили співголови ISSG.

 

При цьому йдеться, що Росія надалі працюватиме з сирійською владою, «щоб звести до мінімуму авіаційні операції над районами, в яких переважно мешкають цивільні особи або сторони перемир'я». США, зі свого боку, докладатимуть зусиль щодо запобігання потокам бойовиків, зброї або фінансової підтримки терористичним організаціям через кордони союзників у регіоні.

 

Окрема увага акцентується на забезпеченні гуманітарного доступу, в тому числі з боку ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Сирійського Арабського Червоного Півмісяця, передусім, до важкодоступних регіонів. З цією метою США і РФ мають намір вплинути на сторони протистояння у Сирії.

 

І нарешті, співголови ISSG висловили намір «подвоїти зусилля» щодо досягнення політичного врегулювання сирійського конфлікту відповідно до резолюції РБ ООН 2254 шляхом переговорів між сирійською владою і опозицією в Женеві під егідою ООН.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://wz.lviv.ua/news/170519-ssha-i-rosiia-zaiavliaiut-pro-myrnyi-prohres-u-syrii

 

Переглядів: 527 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 12:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024