Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 13 » Військовослужбовці оперативного командування «Південь» привітали медичних сестер з професійним святом
07:25
Військовослужбовці оперативного командування «Південь» привітали медичних сестер з професійним святом

 

 

НАЙГУМАННІША  ПРОФЕСІЯ

 

 

 

   

   Військовослужбовці оперативного командування

   «Південь» — учасники збройного конфлікту на

   сході України привітали медичних сестер з

   професійним святом

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди Всесвітнього дня медичної сестри у Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону відбулось вшанування молодшого медичного персоналу із професійним святом. Привітати медичних сестер з квітами та пам’ятними подарунками прийшли військовослужбовці оперативного командування «Південь» - учасники збройного конфлікту на сході України.

 

У своєму вітальному слові начальник відділу дисципліни управління особового складу полковник Іван Радєв зазначив, що робота медичної сестри поєднує в собі величезну відповідальність, високий професіоналізм, людяність та любов до своєї справи.

 

  • Ми з повагою ставимося до вашого фаху і високо цінуємо невтомну повсякденну працю, яка допомагає рятувати життя людей. Дякуємо вам за нелегку роботу, за недоспані ночі, за воїнів, яких ви повертаєте до життя, - наголосив офіцер.

 

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Військово-медичного клінічного центру Південного регіону полковник медичної служби Віктор Міхайлуца розповів, що на сьогоднішній день у клінічному центрі працює понад 300 медсестер. Серед них чимало тих, хто рятував життя воїнам на передовій.

 

  • Важка місія медичної сестри здебільшого лежить на тендітних жіночих плечах. Чутливі серця, добрі руки, велике терпіння та милосердя є уособленням цієї важливої професії. Всі наші медичні сестри — сумлінні, добрі та справжні професіонали, - підкреслив полковник медичної служби Віктор Міхайлуца.

 

 

Довідково:

 

12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Цьому святу вже більше ста років. День медичної сестри відзначається з часу об’єднання сестер милосердя із 141 країни в професійну громадську організацію — Міжнародну раду медичних сестер.

 

Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл (1820 — 1910). Рішенням Міжнародної організації Червоного Хреста, Всесвітній день медичних сестер відзначається в день народження англійки — 12 травня. Вона увійшла в історію як видатна медична сестра, організатор сестринської справи, теоретик і практик медсестринського догляду за хворими.

 

У цей день відбуваються святкові заходи в різних містах світу. Ця добра традиція знайшла своє нове життя і в Україні. Серед усіх професій в історії людства професія медичного працівника є найгуманнішою, найважливішою і найвідповідальнішою. А серед всіх медичних професій наймилосердніші — медичної сестри, акушерки, фельдшера. Саме представники цих професій супроводжують людину протягом усього її життя.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://seo-top-news.com.ua/vijskovoslujbovtsi-operativnogo-komanduvannja-pivden-uchasniki-ato-privitali-medichnih-sester-z-profesijnim-svjatom-168420/

Переглядів: 545 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024