Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 16 » На Сумщині відбулися масштабні спільні навчання ДСНСУ та Товариства Червоного Хреста України
15:07
На Сумщині відбулися масштабні спільні навчання ДСНСУ та Товариства Червоного Хреста України

 

 

ОГЛЯД  СИЛ  ПОРЯТУНКУ

 

 

 

На Сумщині відбулися масштабні спільні

навчання ДСНС України та Товариства

Червоного Хреста України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14-15 травня на навчально-тактичному полігоні Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України (с. Гаї Роменського району Сумської області) пройшли комплексні навчання сил і засобів ДСНС України та загонів швидкого реагування Товариства Червоного Хреста. Географія учасників заходу досить широка – люди приїхали з Київщини, Харківщини, Луганщини та, звичайно, Сумщини.

 

 

 

 

 

 

Протягом 2 днів 130 осіб особового складу ДСНС України та волонтерів Червоного Хреста за допомогою відповідного спорядження, приладів, інструментів та засобів малої механізації на 15 одиницях техніки відпрацьовували основну тему навчань "Реагування на надзвичайну ситуацію, пов’язану з вчиненням терористичного акту у торговельному комплексі".

 

 

 

 

 

 

 

В ході навчань учасники провели розвідку району виникнення умовної надзвичайної ситуації, гасили окремі осередки пожежі, здійснювали пошуково-рятувальні роботи із залученням кінологічних підрозділів та проводили аварійно-рятувальні роботи.

 

 

 

 

 

 

Під час ліквідації умовної надзвичайної ситуації учасники відпрацювали порядок евакуації постраждалих з місця події. Особлива увага приділялася питанню евакуації з місця події осіб з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних, мають порушення органів зору, слуху, розумову відсталість та психічні розлади, а також інших маломобільних категорій населення.

 

 

 

 

 

 

 

Евакуація здійснювалася фахівцями також з використанням альпіністського спорядження.

 

 

 

 

 

 

 

Було розгорнуто сортувальний майданчик тимчасового пункту збору постраждалих, розділений на сектори - зелений, жовтий, червоний, сірий - у залежності від їхнього стану.

 

 

 

 

 

 

 

Саме тут з людьми працювали психологи та надавалася невідкладна медична допомога, а також проводилася підготовка до їхньої евакуації у лікувальні заклади.

 

 

 

 

 

 

«Такі масштабні навчання підрозділів ДСНС України та загонів Товариства Червоного Хреста ми проводили вперше, - зазначив начальник Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України полковник служби цивільного захисту Сергій Біляєв. – Саме така тематика навчань була вибрана не випадково, адже загроза терористичних актів з роками, на жаль, тільки зростає. І тому люди повинні бути впевнені, що існують відповідні служби, які зможуть професійно протидіяти таким загрозам. А для фахівців нашого відомства та Товариства Червоного Хреста України такі навчання стали чудовим випробуванням власної фаховості та вміння взаємодіяти у екстремальних ситуаціях».

 

 

 

 

 

Довідково:

 

У навчаннях взяли участь загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України (Сумського, Бориспільського, Лисичанського, Куп'янського та Харківського), Державної служби з надзвичайних ситуацій і швидкої медичної допомоги. За оцінками всіх організаторів – ці навчання пройшли на «відмінно». Захід відбувся за фінансової підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото - https://www.facebook.com/MNS.GOV.UA/?fref=photo

Джерело:

http://regionews.sumy.ua/?q=node/68899

 

 

Переглядів: 585 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 02.05.2024, 04:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024