Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 20 » У м. Заставні, що на Буковині, провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» за участю Червоного Хреста
07:57
У м. Заставні, що на Буковині, провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» за участю Червоного Хреста

 

 

НАВЧЕНИЙ – ВРЯТОВАНИЙ

 

 

 

       18 травня у Заставні на території місцевої

       школи було проведено громадську акцію

       «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Організаторами громадської акції стали Управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно з Чернівецькими обласними організаціями Добровільного пожежного товариства та Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Участь у заході взяли учні школи, вчителі та дирекція навчального закладу. Основним завданням акції було навчання дітей правил безпеки та практичних дій на випадок загрози, щоб вони знали як поводитися у скрутну хвилину.

 

 

 

 

 

 

На початку зустрічі організатори провели роз’яснювальну роботу зі школярами. Дітям розповіли про всі небезпеки, які оточують нас в повсякденному житті. Так, рятувальники довели школярам всю загрозу ігор із сірниками та відкритим вогнем, нагадали про необхідність дотримання правил безпеки під час відпочинку в лісі та на воді, розповіли, що робити у разі виявлення підозрілого предмету та в інших надзвичайних подіях. Також всім присутнім були показані навчальні відеофільми, вчителям вручено буклети та пам’ятки з правилами безпеки, якими вони можуть користуватися в ході навчального процесу.

 

 

 

 

 

 

 

Для практичної частини заходу спочатку було проведено навчальну евакуацію всіх людей зі школи. Коли учасники акції вийшли на вулицю, там було влаштовано спеціальні 4 показово-навчальні місця. Рятувальники розповідали дітям про дії на випадок пожежі, демонстрували зразки власного пожежно-рятувального обладнання. Також працівники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС показали зразки застарілих вибухонебезпечних предметів, які були знайдені на території краю. При цьому фахівці Управління ДСНС нагадували дітям правила безпеки.

 

 

 

 

 

 

У свою чергу співробітники Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України розповіли та на практиці продемонстрували як правильно допомогти людині, якщо вона втратила свідомість, отримала опіки, як провести непрямий масаж серця та штучне дихання.

 

 

 

 

 

 

"Вміння надати потерпілому першу медичну допомогу, прийняти єдине правильне рішення у складній ситуації, для людей нерідко стає порятунком життя", - зазначила голова Заставнівської районної організації Товариства Червоного Хреста України Юлія Мижинська.

 

 

 

 

 

 

За словами працівників Червоного Хреста, надати першу домедичну допомогу повинна вміти кожна людина, оскільки це може зберегти життя потерпілому.

 

 

 

 

 

 

Окрім цього, школярів ознайомили і з правильним поводженням з вогнегасниками. Працівники Добровільного пожежного товариства України розповіли дітям про їхні характеристики та показали як ними правильно користуватися.

 

 

 

 

 

Наостанок, для учнів школи були влаштовані практичні заняття. Дітей було поділено на команди відповідно до вікової категорії і вони змагалися у різних надзвичайних подіях. Так, школярі повинні були самостійно надати першу медичну допомогу потерпілому, проводили пошук вибухонебезпечних предметів, змагалися у вдяганні бойового одягу рятувальників, а за допомогою вогнегасника ліквідовували умовну пожежу. По завершенню змагань переможці були відзначені грамотами.

 

 

 

 

 

 

«Навчальна робота з підростаючим поколінням є одним головних напрямків роботи Управління ДСНС. Разом з іншими волонтерськими організаціями ми намагаємося навчити наших дітей правил безпеки, щоб з ними не траплялися нещасні випадки, а такі пізнавально-розважальні заходи допомагають їм краще сприймати нову інформацію», – зазначив заступник начальника Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Микола Яловий.

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – Чернівецької ОО ТЧХУ

За джерелом:

http://www.chas.cv.ua/32673-ryatuvalniki-ta-volonteri-proveli-dlya-shkolyarv-akcyu-zapobgti-vryatuvati-dopomogti.html

 

Переглядів: 859 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 06:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024