Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 20 » Картини Жоана Міро будуть продані на аукціоні, а виручені кошти підуть на підтримку біженцям
13:33
Картини Жоана Міро будуть продані на аукціоні, а виручені кошти підуть на підтримку біженцям

 

ВОЛЮ  ДІДА  ВИКОНУЄ  ОНУК

 

 

 

 

 

28 картин відомого каталонського художника-абстракціоніста

Жоана Міро виставлено на продаж на аукціоні Christie's в Лондоні 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє The Local. 

 

Частина прибутку від продажу полотен піде на користь гуманітарних проектів організації Міжнародний Комітет Червоного Хреста для надання допомоги біженцям. Картини планується продати за 50 тис. євро (56, 6 тис. доларів).

 

Те, як вирішено розпорядитися доходами від продажу, за словами онука художника Жоана Піньета Міро, сподобалося б його дідові, якби він був живий (художник помер в 1983 році у віці 90 років). 

 

«Він завжди хотів допомогти бідним, біженцям, вигнанцям. Якби він був живий, він би вважав, що те, що відбувається сьогодні в Сирії завтра може статися в Іспанії », - зазначив Жоан Піньет Міро. 

 

Віце-президент Іспанського Червоного Хреста Роза Марія Марко підкреслила, що кошти від продажу 24 картин підуть на проекти, пов'язані з прийомом біженців і допомогою їм у Східній Європі. 

 

Художник підтримував особливі відносини з Червоним Хрестом після автомобільної аварії, в яку потрапила його дочка в 1965 році. Лікарю з цієї організації вдалося зберегти ногу 34-річній Піньет, що постраждала в автокатастрофі. Жінка поправилася, провівши рік в ліжку. 

 

«Мій дід створив гобелен для Червоного Хреста на знак подяки за порятунок своєї дочки, його єдину дитину», - нагадав Ж. Піньет. 

 

«Міро був людиною, який за своє життя зазнав багато труднощів. Він голодував, жив у вигнанні під час громадянської війни в Іспанії », - зазначив онук художника.

 

Крім того, він стежив за ситуацією з тисячею іспанських біженців, які жили в таборах уздовж кордону з Францією в 1936-1939 роках в період конфлікту між республіканцями і військовою диктатурою Франсиско Франко, підтримуваного фашистською Італією, нацистською Німеччиною і Португалією. 

 

Коли почався конфлікт, Міро, який підтримував республіканців, був у Франції і вирішив залишитися в Парижі. До нього приєдналися його дружина і син, і вони жили у Франції до 1940 року, коли вторгнення нацистської Німеччини змусили його втікати з Парижа. 

 

Ж. Міро входить в десятку художників, чиї роботи користуються найбільшою популярністю у злодіїв. За даними лондонської організації Art Loss Register, частіше за інших крадуть картини Пікассо, на другому місці, відразу за ним, - Міро.

 

 

Фото – www.ru.golos.ua

За джерелом:

http://ru.golos.ua/suspilstvo/populyarnyie_u_grabiteley_kartinyi_joana_miro_poydut_na_okazanie_pomoschi_bejentsam_

 

Переглядів: 619 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024