Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 26 » Кількість вакансій на літо щодня зростає
14:48
Кількість вакансій на літо щодня зростає

 

ЛІТО  ДЛЯ  РОБОТЯЩИХ

 

 

         

          Кількість вакансій на літо щодня зростає,

          запевняють кореспондент газети «Експрес»

          Світлана ОЛІЙНИК із Тетяною Пашкіною,

          експертом ринку праці

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Для більшості людей червень-серпень асоціюються з періодом відпусток і відпочинку. Однак для декого -це час для додаткових заробітків. Роботодавці вже почали активні пошуки персоналу на літній сезон.

 

- Де й скільки можна заробити?

- Загалом з початку року кількість вакансій для робітників в Україні зросла на 63%, для будівельників - на 57%, для працівників готельного бізнесу - на 50%, для працівників сфери безпеки - на 43%, туризму - на 41%. Якщо ж виокремити суто літні пропозиції, то таких стало приблизно на 20% більше, -розповідає газеті Експрес Тетяна Пашкіна, експерт ринку праці.

- Де можна підробити в літні місяці в Україні? Що пропонують?

- Звісно, багато роботи пропонують в курортних містах і селищах, на літніх майданчиках у кафе, ресторанах, на пляжах, ятках, у пансіонатах, таборах тощо - в Одеській та Херсонській областях. Тут на літо можна влаштуватися барменом, офіціантом, продавцем, адміністратором ресторану, кухарем-мангальщиком на пляжному комплексі, касиром, спортінструктором і навіть стюардом у автобус на міжнародну автобусну лінію. Роботу може знайти будь-хто, незалежно від освіти й навичок. На морі знайдеться місце й для вчителя іноземних мов, наприклад, у дитячому таборі, і просто гарним хлопцям і дівчатам, які можуть стати вeach boy або вeach girl у ресторанно-пляжному комплексі. Можна спробувати себе в ролі аніматора на дитячому майданчику на пляжі або фотоасистентом чи оператором водної гірки, прачки, кухаря, музиканта, бухгалтера, покоївки, кондитера, піцайоли, завжди потрібні плавці-рятувальники, шашличники, кальянники, бармени та прибиральники.

- Чи пропонують роботу на літо в не курортних містах?

- Звичайно. Так, у Києві можна на сезон влаштуватися мийником посуду, хореографом, моделлю для показів купальників і нижньої білизни, розповсюджувачем буклетів у вузах, промоутером, ландшафтним дизайнером, викладачем англійської в дитячому таборі, технологом у ресторані, садівником для роботи на приватних 25 гектарах, інструктором з туризму чи верхової їзди, а також з фізкультури тощо. А в дитячі оздоровчі табори потрібні вожаті.

- Скільки можна заробити?

- Скажімо, прачці та покоївці пропонують від 3,5 до 6 тисяч гривень (залежно від регіону), аніматору - 4 тисячі, помічнику кухаря - 5 тисяч, кухарю - 6 - 8 тисяч, плавцю-рятівнику -- 2,5 тисячі, промоутеру -- 5 тисяч, бармену й офіціанту - 2,5 тисячі (але врахуйте, що вони матимуть чайові), адміністратору бази відпочинку чи готелю - 3,5 тисячі, продавцю сувенірів - 4 тисячі, пекарю шашликів - 4,5 тисячі, інструктору з водних мотоциклів - 6 тисяч, кальянщику - 5 тисяч гривень. Непогану платню пропонують садівникові в Києві - 500 гривень на день, але якщо зважити, що треба навести лад на 25 гектарах, то це небагато. Вожатим обіцяють 4 - 6 тисяч, розповсюджувачу буклетів у вузах - 5 тисяч (по 25 гривень за годину роботи).

- Чи можна безплатно відпочити на морі, влаштувавшись на роботу?

- Є й такі варіанти. Наприклад, покоївці в одному з пансіонатів у Залізному Порту обіцяють платити небагато -- 2,5 тисячі гривень чистими, однак при цьому забезпечать триразовим харчуванням і безплатним проживанням. Плюс сюди може приїхати людина без досвіду роботи. Працюй, засмагай і купайся!

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/digest/2016/05/24/187284-kilkist-vakansiy-lito-shchodnya-zrostaye

 

Переглядів: 610 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 08.05.2024, 22:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 4
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024