Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 27 » На Херсонщині запроваджується проект «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні»
06:32
На Херсонщині запроваджується проект «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні»

 

КООРДИНУЮЧИ  ЗУСИЛЛЯ

 

       

 

       На Херсонщині запроваджується проект

       «Підтримка довгострокової соціальної

       стабільності в Україні»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 травня в Херсонській обласній організації Товариства Червоного Хреста України відбулася робоча зустріч щодо запровадження проекту «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні», яку провів голова організації Андрій Пасіка з представниками громадських організацій та керівниками державних установ, які працюють з ветеранами учасників збройного конфлікту на сході України.

 

Розпочалась зустріч з презентації проекту «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні», яку провела регіональний координатор проекту, заступник голови Херсонської ОО ТЧХУ Жанна Петріна.

 

Як зазначила Жанна Олександрівна, даний проект в області здійснюється за підтримки Уряду Японії через Міжнародну Федерацію Червоного Хреста та Червоного Півмісяця і ставить на меті сприяти довгостроковій соціальній стабільності в Україні, підтримуючи медичну та соціальну реінтеграцію поранених демобілізованих військовослужбовців та вразливих вимушено переміщених людей зі Сходу країни.

 

Це здійснюється шляхом надання консультацій та психосоціальної підтримки пораненим демобілізованим військовослужбовцям у військових госпіталях. В рамках медичного компоненту проекту вони мають змогу отримувати деталі до протезів, медичне обладнання (ліжка, милиці, інвалідні візки), засоби для полегшення побуту (пристосування для дому – поручні, ручки), і т.д.

 

Проводитимуться спільні заходи і для родин демобілізованих військовослужбовців.

 

Зазначений проект продовжує заходи для жінок і дітей, постраждалих від переміщення зі Сходу України та Криму, на отримання психосоціальної підтримки відповідно до статі та віку, що сприятиме підвищенню їх соціального благополуччя, механізмів виживання, стійкості та захисту. Саме про цей напрямок роботи розповіла психолог-волонтер Херсонської ОО ТЧХУ, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології Херсонського державного університету Ірина Целінко.

 

Поділилися своїми планами щодо вирішення даного питання в області і директор Департаменту соціального захисту населення Геннадій Причина та завідувач сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників збройного конфлікту на сході України, координатор Центру допомоги учасникам збройного конфлікту на сході України при Херсонській ОДА Юрій Любченко.

 

Висловили учасники зустрічі і свої пропозиції щодо реалізації даного проекту в сільській місцевості. Так, Олександр Федюнін, представник Херсонського обласного військкомату, наголосив про необхідність інформаційно-роз’яснювальної роботи в засобах масової інформації щодо необхідності психосоціальної підтримки ветеранів.

 

В свою чергу, начальник КЗ «Херсонський обласний госпіталь інвалідів та ветеранів війни» Валерій Тимошенко розповів про місячник безкоштовного обстеження учасників збройного конфлікту на сході України, який зараз триває в області.

 

Розповіли про своє бачення щодо співпраці в рамках даного проекту і представники громадських організацій - Наталія Хозяїнова, помічник керівника центру допомоги учасникам збройного конфлікту на сході України  при Херсонській обласній державній адміністрації, член ГО «Рука допомоги – Херсон», Сергій Рожко, голова Херсонської обласної громадської організації «Союз організацій інвалідів Херсонщини» та Руслан Черемісін, керівник ГО «Українська асоціація інвалідів, учасників збройного конфлікту на сході України», юрист ГО «Товариство воїнів-учасників, ветеранів збройного конфлікту на сході України».

 

По закінчені всі присутні домовилися опрацювати пропозиції щодо координації зусиль, скерованих на ефективну реалізацію даного проекту.

 

 

Олександр Карпенко, прес-служба Херсонської ОО ТЧХУ

 

 

Фото - прес-служби ХОО ТЧХУ

За джерелом:

http://ksza.ks.ua/news/society/63795-perspektivi-pdtrimki-dovgostrokovoyi-socalnoyi-stablnost-v-oblast-vd-tchhu.html

 

Переглядів: 594 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024