Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 27 » У Куп'янському медичному коледжі визначили кращих за професією
15:06
У Куп'янському медичному коледжі визначили кращих за професією

 

КОНКУРС  ФАХОВОЇ  МАЙСТЕРНОСТІ

 

       

       У Куп'янському медичному коледжі

       ім.М. Шкарлетової відбувся заключний етап

       конкурсу «Кращий за професією», який став

       справжнім святом цього відомого на

       Харківщині навчального закладу медичного

        профілю

 

 

 

 

 

 

Третій, заключний, етап конкурсу «Кращий за професією» в Куп'янському медичному коледжі вирішили провести в травні, оскільки саме в травні відзначається 45-я річниця Міжнародного дня медичної сестри та 12-я річниця присвоєння коледжу імені Марії Шкарлетової.

 

Санінструктор Марія Шкарлетова дійшла від Куп'янська до Берліна, за бойові заслуги їй було присвоєно звання Героя Радянського Союзу, в 1945 році вона була нагороджена медаллю Міжнародного Комітету Червоного Хреста Найтінгейл Флоренс.

 

Закінчивши Куп'янське медичне училище, Марія Шкарлетова все своє життя присвятила медицині, працюючи медсестрою в Куп'янській лікарні. І сьогодні випускники Куп'янського медичного коледжу там, де йдуть бойові дії в зоні збройного конфлікту на сході України, там, де потрібна медична допомога, там, де є біль ... 

 

Учасниці конкурсу, які стали переможцями перших двох етапів (тестування і практична частина), продемонстрували, що професія медика - це важка, кропітка і, в той же час, благородна і вдячна професія, яка вимагає постійного вдосконалення і повної самовіддачі. 

 

Серед почесних гостей свята - депутат Харківської облради V, VI, VII скликань, голова постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров'я, реабілітації учасників бойових дій, і тих, кого поранили у зоні збройного конфлікту на сході України, заслужений лікар України В.М. Святаш; заступник директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА, начальник управління з питань фармації та організаційної роботи, кандидат медичних наук Г.В. Бондарчук; провідний спеціаліст обкому Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я І.В. Бутенко; заступник Куп'янського міського голови А.В. Скребець, голова Куп'янської районної ради Г.К. Ковшар; начальник відділу охорони здоров'я Куп'янської міськради Н.Я. Черкашина; головний лікар Куп'янської центральної міської лікарні А.А. Пякішев; головний редактор газети «Наше місто», депутат Куп'янської міськради О.Л. Івлєва. 

 

Після привітального слова і напуття директора медичного коледжу, кандидата медичних наук Олега Брянцева, конкурсантки приступили до змагань в трьох конкурсних завданнях: візитка, бліц-турнір і практична частина, яка, в свою чергу, складалася з практичних навичок з медсестринства в педіатрії, в хірургії і у медицині внутрішніх хвороб.

 

Порядковий номер кожної учасниці було визначено жеребкуванням. Всі вони - студентки третього курсу медсестринського факультету.

 

 

 

 

 

 

У завданні «Візитка» кожна конкурсантка розповіла про себе, про свої захоплення. Презентація Яни Клименко з селища Стельмахівка Луганської області була особливо цікавою. Вона супроводжувалася аматорським фільмом, що не поступається рівнем професійній режисурі. Група підтримки також виявилася сильнішою і згуртованою у цієї конкурсантки, ніж у її конкурентів. 

 

Не тільки студенти та викладачі, а й почесні гості конкурсу активно вболівали за учасниць в кожному конкурсі. Дивлячись на те, як майбутні медичні сестри відповідають на питання, як вони виконують всі маніпуляції і процедури, як вони спілкуються з пацієнтами, в ролі яких виступали самі студенти, гості свята були одностайні в думці, що дівчата-учасниці вибрали свою професію за покликанням. Вони всіх переконали в тому, що медичні працівники заслуговують на глибоку повагу і наша вітчизняна медицина в надійних руках. 

 

Неупередженим залишалося тільки журі, загальний стаж якого в медицині становить 195 років. Але і журі виявилося в дуже непростій ситуації, так як майбутні медсестри настільки професійно демонстрували свої знання, вміння та навички, що різниця в балах по кожному конкурсу була мінімальною.

 

У другому конкурсі дві учасниці взагалі отримали однакову кількість балів. Це Катерина Коваль, вона з села Великі Хутори Шевченківського району та Яна Макоткіна з смт Шевченкове. 

 

 

 

 

 

 

 

 

У впертій боротьбі за звання «Кращої за професією» Куп'янського медичного коледжу в 2016  році перемогу здобула Яна Клименко. Директор коледжу вручив їй почесну грамоту і планшетний персональний комп'ютер.

 

 

 

 

 

 

Почесними грамотами та фонендоскопом були нагороджені Катерина Коваль та Яна Макоткіна за 2-е і 3-е місця відповідно. Всі учасниці конкурси отримали солодкі призи від профспілкової організації студентів коледжу. 

 

У заключному слові Володимир Святаш відзначив високий рівень підготовки медичних кадрів в Куп'янському медичному коледжі. З усіх медичних училищ і коледжів Харківської області це єдиний навчальний заклад, який продовжує традиції проведення конкурсів професійної майстерності. Він і всі гості побажали подальших успіхів і процвітання Куп'янському медичному коледжу, який наближається до своєї ювілейної дати - у вересні нинішнього року виповнюється 85 років з дня заснування цього навчального закладу.

 

- Рівень знань і практичної підготовки, який дає Куп'янський медичний коледж своїм студентам, - вище всяких похвал. Не дарма він входить в десятку кращих в Україні, - прокоментував подію народний депутат України Віктор Остапчук, який давно співпрацює з цим навчальним закладом. - А ще дуже важливо, студенти і педагогічний колектив коледжу на чолі з кандидатом медичних наук Олегом Миколайовичем Брянцевим - справжні патріоти, люди з активною життєвою позицією. Тут постійно впроваджуються різні інноваційні проекти, розвивається волонтерський рух. Наприклад, студенти створили волонтерський загін і загін швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України, допомагають пораненим воїнам у зоні збройного конфлікту на сході України, чергують під час проведення загальноміських заходів і роблять багато інших доброчинних справ.

 

 

Фото – з сайту Куп’янського медичного коледжу

За джерелом:

http://vecherniy.kharkov.ua/news/120130/

 

 

 

 

 

Переглядів: 719 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 01:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024