Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 28 » Днями у Мінську відбулася зустріч щодо реалізації проекту «PrepCap»
18:52
Днями у Мінську відбулася зустріч щодо реалізації проекту «PrepCap»

 

ВІД  КОПЕНГАГЕНА– ДО МІНСЬКА

 

 

 

           Днями у Мінську відбулася зустріч щодо реалізації проекту

           «PrepCap» – «Підвищення потенціалу готовності та реагування

           Білоруського Товариства Червоного Хреста та Товариства

           Червоного Хреста України»

 

 

 

 

 

 

 

 

Заснували цей проект у жовтні минулого року у Данії. Партнерська зустріч щодо реалізації спільного проекту з підготовки до надзвичайних ситуацій Українського та Білоруського Товариств Червоного Хреста відбулася  29 - 30 жовтня 2015 р. в Копенгагені.

 

У зустрічі тоді взяли участь: представники Австрійського, Білоруського, Болгарського, Датського, Італійського та Українського Товариств Червоного Хреста.

 

Захід був орієнтований на обговорення результатів дослідження потреб БТЧХ й ТЧХУ за трьома основними напрямками проекту - перша долікарська допомога, психосоціальна підтримка та кризова комунікація - для подальшої розробки спільного плану діяльності.

 

 

 

 

 

 

В ході зустрічі у Копенгагені було прийнято рішення про проведення в Білорусі і Україні в 2016 році навчань з підготовки та реагування на надзвичайні ситуації за участю команд Білорусі та України в навчаннях своїх колег. Передбачалося, що волонтери обох національних Товариств отримають можливість відпрацювати механізм співпраці в реагуванні на надзвичайні ситуації природного і техногенного характеру.

 

І ось цей час прийшов:19-20 травня 2016 року в Мінську відбулася регіональна зустріч щодо проекту «PrepCap» («Підвищення потенціалу готовності та реагування Білоруського Товариства Червоного Хреста та Товариства Червоного Хреста України»).

 

Від Товариства Червоного Хреста України на зустрічі були присутні: менеджер проекту Л.М. Білоус, ассистент проекту М.С. Гринчук, спеціаліст по роботі із загонами швидкого реагування Т.В.Логгінов та координатор проекту Л.Вітлок.

 

Усього на зустрічі було 19 учасників, включаючи представників Австрійського, Болгарського, Німецького, Білоруського Червоного Хрестів, Університету з м. Інсбрука та Міжнародної Федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

 

Учасники презентували заходи та діяльність щодо реалізації проекту в сферах - першої долікарської допомоги, психосоціальної допомоги та заходах під час кризових комунікацій.

 

Також був представлений національний план ТЧХ України з попередження надзвичайних ситуацій та комунікаційна стратегія. Учасники зустрічі обговорили подальші шляхи в рамках проекту PrepCap, адміністративні та фінансові питання.

 

Додатково була проведена зустріч з представниками відділу з надзвичайних ситуацій Болгарського Червоного Хреста стосовно планування спільних навчань в рамках проекту PrepCap восени цього року.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=2038

http://redcross.by/prepcap/#more-3644

Переглядів: 713 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 10:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024