Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Травень » 31 » Відновлення Донеччини: юридичні аспекти проблеми
20:02
Відновлення Донеччини: юридичні аспекти проблеми

 

КООРДИНАЦІЯ  ЗУСИЛЬ

 

 

 

 

Відновлення Донеччини вимагає не тільки фінансових

і матеріальних ресурсів, але й юридичного опрацювання

проблеми в умовах не затихаючого збройного конфлікту

на сході України

 

 

 

 

 

 

 

Не так давно з Урядового порталу ми дізналися про те, що Кабмін утворює з цього приводу нове Міністерство. Про цю подію було повідомлено наступне:

 

«Уряд прийняв рішення про утворення Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

 

Прийняття відповідної постанови викликане необхідністю оперативного реагування на існуючі проблеми та загрози, що зумовлені проведенням антитерористичної операції на територіях Донецької та Луганської областей, а також тимчасовою окупацією територій України.

 

Статус існуючих інституцій, діяльність яких спрямована на відновлення та розбудову миру на сході України, а також реінтеграцію окупованих територій України, не дозволяв у повному обсязі виконувати необхідні завдання у зв'язку з недостатнім обсягом повноважень. Тому виникла необхідність утворення органу державної влади, який забезпечить формування та реалізацію державної політики у сфері відновлення та розбудови миру на постраждалих внаслідок конфлікту територіях та реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

 

Відтак, постановою Верховної Ради України від 14 квітня 2016 р. № 1097 до складу Уряду введено посаду Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

 

Наступним кроком стало утворення Урядом відповідного Міністерства шляхом реорганізації існуючих інституцій - Державного агентства з питань відновлення Донбасу та Державної служби з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя».

 

Цілком зрозуміло, що нове Міністерство прагне якомога швидше налагодити контакти з уже існуючими установами і організаціями, щоб з повною силою разом з ними взятися за доручену справу.

 

Одним з його партнерів у відбудові Донеччини, безперечно, є і Товариство Червоного Хреста України. Справді, сьогодні на офіційному сайті ТЧХУ про це розміщено підтверджуюче повідомлення.

 

В ньому, зокрема, зазначається, що 19 травня 2016 року Президент Товариства Червоного Хреста України Іван Усічено зустрівся з Вадимом Чернишом, Міністром з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

 

На зустрічі було обговорено питання юридичного статусу Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ). Президент ТЧХУ окреслив основні напрямки діяльності Товариства:

  • допомогу внутрішньо переміщеним особам;
  • залучення фінансування від Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та партнерських національних товариств для допомоги постраждалим від збройного конфлікту на сході України;
  • розвиток служби реагування на надзвичайні ситуації;
  • навчання населення навичкам надання першої допомоги тощо.

 

Особливу увагу було приділено розвитку співпраці з Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України для координації діяльності ТЧХУ в Донецькій і Луганській областях при підтримці Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. На зустрічі було домовлено про підписання угоди про співпрацю.

 

Таку ж зустріч було проведено і з керівництвом Міністерства соціальної політики. «Цього ж дня, - повідомляє офіційний сайт ТЧХУ, - Іван Усіченко зустрівся з Андрієм Ревою, Міністром соціальної політики. На зустрічі було обговорено вдосконалення співробітництва Товариства і Міністерства соціальної політики України в рамках підписаної угоди про співпрацю. Увагу було приділено проведенню спільних семінарів з питань надання допомоги вразливим верствам населення, а також удосконаленню роботи патронажної служби Товариства Червоного Хреста».

 

Тож юридичне забезпечення проблем, які чекають свого вирішення, займає достойне місце у зусиллях Червоного Хреста, який прагне внести і свою лепту у нормалізацію життя на сході України.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=2043

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=248982208

 

Переглядів: 633 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024