Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 4 » Вісті з Костянтинівської МО ТЧХУ, що на Донеччині
06:27
Вісті з Костянтинівської МО ТЧХУ, що на Донеччині

 

 

МІСІЯ  МЕДИЧНИХ  СЕСТЕР ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

 

 

 

Мешканці м. Костянтинівки, що на Донеччині,

вдячні патронажним медичним сестрам

Червоного Хреста за їх щоденну місію милосердя

до знедолених, але проблем, на жаль, у підтримці

Товариства ще вистарчає



 

 

 

 

 

 

 

 

...Анна Петрівна живе в м. Костянтинівці понад півстоліття, останні багато років - самотня. Поховавши спочатку чоловіка, потім важкохвору дочку і сина-чорнобильця, зовсім занепала духом. З будинку виходила тільки в магазин. Якось, оступившись, впала і зламала ногу. В той момент їй здалося, що життя закінчилося. Одна, в нерухомому стані, ну, кому вона потрібна у вісімдесят п'ять років? Найняти доглядальницю, та де грошей взяти?

 

Однак на допомогу прийшла сестра милосердя з Червоного Хреста. Приносила ліки, робила процедури, допомагала в побуті, нарешті, просто співчувала, чого так не вистачало хворій бабусі. А до Дня Перемоги смачненького цілий пакет притягла. Навчила спочатку за допомогою ременя вставати, потім принесла ходунки, і тепер Анна Петрівна ходить уже по квартирі самостійно.

 

Таких історій на рахунку кожної патронажної сестрички Чернвоного Хреста - десятки. Мало того, що вони безоплатно лікують, так ще таким людям продукти і, якщо треба, речі безкоштовно приносять. Хоча в останні роки, за словами керівника Костянтинівської міської організації Товариства Вікторії Калинівської, ми стали менш милосердними.

 

В ході місячника Червоного Хреста Вікторія Юріївна звернулася в міські організації з проханням про допомогу, але відгукнулися далеко не всі. Так що там говорити, якщо на місто, де тисяч сімдесят населення, зібрано всього кілька тисяч гривень! Сюди ввійшла і продаж марок «Членський внесок», і кошти, кинуті городянами в скарбнички Червоного Хреста в магазині «Дитячий світ» і аптеці № 230, що на залізничному вокзалі.

 

На ці кошти купили продукти і засоби гігієни, особливо нужденним ветеранам війни та переселенцям, ліки важкохворим людям: і дорослим, і малечі. З вдячністю Вікторія каже про педагогів, медиків, працівників соціальних служб, колективи магазинів «Меркурій», «Барвінок», і «Камелія», які отримують невисоку зарплату, але ніколи не відмовляють у допомозі.
 


Але допомагати через Червоний Хрест не обов'язково в дні місячника. Подумайте, може бути, ваші гривня-дві, опущені в скарбничку сьогодні, врятують життя якомусь малюкові або полегшать страждання онкохворому пацієнтові.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zi.dn.ua/news/konstantinovtsy-stali-menee-miloserdnymi_8656/

 

Переглядів: 591 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024