Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 5 » Тисячі мешканців Запоріжжя стали сьогодні учасниками "Фестивалю сім'ї" у Дубовому гаю
18:54
Тисячі мешканців Запоріжжя стали сьогодні учасниками "Фестивалю сім'ї" у Дубовому гаю

 

СВЯТО  ЩАСЛИВИХ  РОДИН

 

 

 

Тисячі мешканців Запоріжжя стали 5 червня

учасниками "Фестивалю сім'ї" у Дубовому гаю,

де крім розважальних програм, було чимало

пізнавального. Червоний Хрест, наприклад,

показував там прийоми долікарської допомоги,

забавляв дітей, нагадував їм про толерантність

до ровесників з особливими потребами

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сімейне свято, - «Фестиваль сім'ї», - об'єднав тисячі городян з хорошим настроєм і позитивними емоціями. Молодь, дорослі і діти, цілі родини - всі щасливі, з посмішками на обличчях, різнокольоровими кульками, в супроводі оркестру та з гаслом «Щаслива сім'я - сильна країна» пройшлися «Парадом щасливих сімей».        

 

 

 

 

 

 

Старт святкової ходи було дано з площі Свободи. Основне дійство розгорнулося в Центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай».

 

 

 

 

 

 

Привітали запорожців зі святом голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Марченко, заступник міського голови Анатолій Пустоваров.        

 

- Сім'я найголовніше в житті людини. Хочу висловити подяку і низький уклін присутнім тут дружинам і дітям воїнів, що беруть участь у збройному конфлікті на сході України, котрі виконують свій обов'язок, захищаючи нашу державу. У кожного воїна з боку серця лежить фотографія, на якій відображені найдорожчі йому люди і це додає їм сил, - звернувся до присутніх Костянтин Бриль.        

 

Владислав Марченко зазначив, що сьогоднішній «Парад щасливих сімей» наочно показав - у запорожців є цінності і вони непохитні. Це об'єднує людей і робить їх непереможними. 

 

 

       

 

 

 

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров підкреслив, що з кожним роком «Фестиваль сім'ї» в обласному центрі стає масштабнішим. Ініціатива його проведення виходить від самих сімей, а також громадських організацій.        

 

- Запорізькі сім'ї прийшли сюди для того, щоб показати, що вони щасливі і хочуть зануритися в атмосферу свята. Немає нічого важливішого за сім'ю. Якщо хочемо зробити суспільство щасливим, треба зробити кожну сім'ю щасливою. Сьогодні не словом, а ділом ми це демонструємо. У Запоріжжі з'явиться ще більше щасливих сімей, а це запорука того, що наша країна буде єдина і успішна, - сказав Анатолій Пустоваров.        

 

Теплі слова привітань і побажання щастя і добра також сказав уповноважений Президента України з прав дітей Микола Кулеба:

 

- Дуже приємно, що в Запоріжжі тисячі людей об'єдналися навколо сімейних цінностей. Нехай Господь благословляє і об'єднує кожного з нас, зміцнюються сім'ї, а молодь не боїться створювати нові сім'ї і народжувати дітей.

 

Гостем свята також став Генеральний Консул Німеччини в Україні Вольфган Мессінгер. У цьому році «Фестиваль сім'ї» також проходить за допомогою Ініціатив інфраструктурної програми для України Німецького уряду, яка реалізується Deutshe Gesellshaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

 

- Я радий провести цей день разом з вами. Сьогодні ми хочемо допомогти, перш за все, дітям і покажемо, що не хочемо залишати людей наодинці з проблемами. У цьому полягає соціальна ініціатива, яку проводить уряд Німеччини. Головна мета - це соціальна допомога тимчасово переміщеним особам і людям, які їм допомагають. Ми захоплюємося тим, як ви допомагаєте своїм співвітчизникам. Також хочу подякувати всім, хто організував це свято - партнерам, громадським організаціям, обласній і міській владі, - сказав Вольфган Мессінгер.

 

 

 

 

 

 

Початок свята ознаменували випущені в небо повітряні кульки жовтого і блакитного кольору. Далі була організована насичена культурно-розважальна програма.

 

 

 

 

 

 

Протягом усього дня в парку проводяться майстер-класи, змагання, конкурси, працюють «Міста майстрів», рятувальників, емоцій і морозива, ярмарки професій та спорту і багато чого іншого.Хто занадто захопився і мав яку-небудь проблему,  тому тут же на місці надавалася необхідна допомога.

 

 

 

 

 

 

Діти захоплено малюють яскраві та оригінальні малюнки, присвячені темі сім'ї.

 

Неподалік від сцени розмістилися п'ять наметів, що представляють п'ять олімпійських кілець (континентів), в яких також наводяться різноманітні тематичні розважальні заходи.

 

Святковий настрій відвідувачам дарують вокальні та танцювальні колективи. Також відбувся фінал шоу «Школа, ми шукаємо таланти!».

 

 

 

 

 

 

Популярністю користувалося у відвідувачів містечко рятувальників. Його мета - підвищення обізнаності громадськості з правилами поведінки під час надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

 

 

"У ході свята фахівці Головного управління ДСНС України у Запорізькій області організували показ можливостей рятувальних підрозділів, спецтехніки та засобів порятунку. На гостей чекала цікава конкурсна програма, безліч сюрпризів, подарунків та яскравих емоцій", - зазначили у пре-службі.

 

 

 

 

 

 

Працівники Запорізької ОО ТЧХУ, як і тисячі городян, 5 червня стали учасниками "Фестивалю сім'ї" у Дубовому гаю. 

 

 

 

 

 

 

Вони демонстрували прийоми першої допомоги, анонсували свої соціальні послуги для сімей ВПО та молоді у Центрі підтримки сім'ї (спільний із ЮНІСЕФ проект), роздавали усім бажаючим червонохрестівські брошури.

 

 

 

 

 

 

 

Волонтери Червоного Хреста Запоріжжя розважали дітей виготовленням паперових квітів та розповідали їм про необхідність формувати толерантне ставлення до людей з особливими потребами.

 

 

 

 

 

 

Свято відбулося за підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

 

 

 

 

Фото – прес-служби Запорізької мерії

За джерелом:

https://meria.zp.ua/test/index.php?id=27292

 

Переглядів: 744 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024