Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 8 » Під егідою Червоного Хреста та ЮНІСЕФ вчора у Бердянську відкрився «Центр підтримки сім'ї» (ВІДЕО)
11:09
Під егідою Червоного Хреста та ЮНІСЕФ вчора у Бердянську відкрився «Центр підтримки сім'ї» (ВІДЕО)

 

ЦЕНТР  ДОБРОГО  НАСТРОЮ

 

     

     Тимчасово переміщені громадяни зможуть

     отримати допомогу в «Центрі підтримки

     сім'ї», його організатори - Червоний Хрест

     та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Центр підтримки сім'ї» відкрився 7 червня в Бердянську на базі міської організації Червоного Хреста, за адресою вул. Привокзальна, 42 (колишня Енгельса). Подібних центрів в Україні вже 19. У них тимчасові переселенці з дітьми та інші нужденні можуть отримувати різну підтримку, вчитися і проводити дозвілля.

 

За минулі два роки Червоному Хресту довелося практично перепрофілюватися - зазначила заступник голови Запорізької обласної організації Надія Божок, яка відвідала відкриття 7 червня. Якщо раніше пріоритетним напрямком роботи співробітників і волонтерів було надання допомоги місцевим дорослим людям з обмеженими можливостями, то тепер це - надання різнопланової підтримки сім'ям з дітьми, які залишили житло в зоні проведення збройного конфлікту на сході України.

 

Центр вдалося створити спільно з Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ - за програмою, яка вже працює в багатьох містах України. Важливо, що в рамках програми приміщення бердянської організації Червоного Хреста вдалося відремонтувати за кошти ЮНІСЕФ в Україні. Тема ремонту була актуальною для організації протягом багатьох років.

 

Свою роботу «Центр підтримки сім'ї» почав ще до відкриття оновленого приміщення - з січня нинішнього року, розповіла голова Бердянської міської організації Червоного Хреста Інна Тихомирова. Проект охоплює не тільки місто, а й Бердянський і Приморський райони. З січня по травень мобільна бригада встигла попрацювати більш ніж з 5 тисячами дітей з двох районів.

 

«Центр підтримки сім'ї» працює сім днів на тиждень, щодня батьки можуть залишати тут дітей на 3 години в першій половині дня в спеціально обладнаній дитячій кімнаті під наглядом вихователів-волонтерів. Під їх керівництвом малюки будуть гратися і займатися арт-терапією і різними тренінгами, бажаючі будь-якого віку зможуть відвідати курси української та англійської мови, спортивні заходи, отримати консультації психологів.

 

Під час відкриття центру відвідувачів розважали творчі колективи та інтернаціональна команда клоунів з Чехії, Словаччини і Прибалтики. Мова гумору і веселощів виявилася зрозумілою всім - перекладач нікому з присутніх не знадобився.

 

 

 

 

 

 

 

Фото – www.pro.berdyansk.biz

За джерелом:

http://pro.berdyansk.biz/content.php?id=36935

 

 

 

Переглядів: 600 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024