Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 11 » Воду в зоні збройного конфлікту на сході України - закручують у «вузли»
07:42
Воду в зоні збройного конфлікту на сході України - закручують у «вузли»

 

ВОДА ЛЮБИТЬ ОБЛІК

 

 

       

 

       Поблизу селища Золоте на Луганщині закладено перший

       блок  майбутньої будівлі вузла обліку води

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Її постачає комунальне підприємство «Попаснянський районний водоканал» на тимчасово окуповану територію. Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз (на знімку) власноруч заклав перший блок майбутньої будівлі. Розроблено й затверджено тарифи, за якими воду отримуватимуть жителі Луганщини.

 

 

 

«Ми давно подаємо воду на непідконтрольну українській владі територію безоплатно. Адміністрація, районний водоканал, представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста розв’язали цю проблему й розпочали роботу з будівництва вузла-лічильника для проведення оплати. Саме таким чином показуємо, що територія не покинута, ми шукаємо варіанти, щоб українці всюди мали змогу задовольнити життєво необхідні потреби. Сподіваюся, що завдяки мудрості знайдемо шляхи повернення миру на Донбас», - зауважив голова ОДА - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

 

 

Його монтаж на лінії розмежування дасть змогу обліковувати питну воду, що подають на непідконтрольну територію, натомість КП «Попаснянський районний водоканал» отримуватиме оплату за послуги з централізованого водозабезпечення від абонентів, які проживають там. Ці заходи передбачені мінськими домовленостями щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України.

 

 

«Установка приладів обліку та затверджений Нацкомісією з регулювання енергетичних питань тариф на постачання води для наших комунальних підприємств дасть змогу укласти договір і компенсувати підприємству витрати за надані послуги. Допоможе нашому підприємству, створеному рік тому з нуля, розвиватися й покращувати якість наших послуг», - резюмував директор Попаснянського районного водоканалу Іван Вілков.

 

 

За його словами, тариф для абонентів на тимчасово окупованій території буде такий самий, як і для жителів підконтрольної українській владі території. Будівництво вузла обліку профінансував Міжнародний комітет Червоного Хреста. Упродовж найближчого місяця буде встановлено три лічильники, кожен з яких коштує понад 18 тисяч швейцарських франків.

 

 

Фото – автора

Автор - Олена ОСОБОВА

 

 

За джерелом:

http://ukurier.gov.ua/uk/news/vodu-v-ato-zakruchuyut-u-vuzli/

 

Переглядів: 785 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024