Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 12 » Волонтери Червоного Хреста з трьох обласних міст Західної України чергували на концерті «Океану Ельзи» у Львові
19:37
Волонтери Червоного Хреста з трьох обласних міст Західної України чергували на концерті «Океану Ельзи» у Львові

 

СПІЛЬНА  АКЦІЯ  ВОЛОНТЕРІВ

 

 

       

       Загони швидкого реагування Червоного Хреста

       зі Львова, Тернополя та Івано – Франківська

       чергували на концерті «Океану Ельзи», який хоч

       і розпочався із запізненням на півтора години,

       але зібрав на стадіоні «Арена - Львів» 65 тисяч

       глядачів

 

 

 

 

 

 

 

 

Концерт відбувся у рамках нового Світового туру, що проходить на підтримку дев’ятого за рахунком альбому гурту, над яким музиканти «Океану Ельзи» щільно працювали в студії влітку минулого року.

 

 

 

 

 

Вчора, 11 червня, у Львові відбувся концерт гурту «Океан Ельзи». Члени Львівського загону швидкого реагування Червоного Хреста, разом з молодіжною ланкою та допомогою  членів ЗШР ТЧХ України з Тернополя та Івано-Франківська, успішно провели чергування на концерті.

 

 

 

 

 

Зважаючи на затримку початку концерту на півтора години, червонохрестівці мали чимало роботи як до виступу гурту, так і після нього. Це зумовило те, що додому вони змогли повернутися не раніше 2 год ночі, а декому , хто живе на околиці, це вдалося зробити  не раніше 4 год ранку.

 

 

 

 

 

 

Командир молодіжної ланки ЗШР Львівської ОО ТЧХУ Володимир Яворівський (крайній зліва) підкреслив: "Чергування було складним. Велика скупченість людей, шалено голосний та драйвовий звук…Ще до концерту до нас зверталися глядачі. З одними ділились таблетками - валідолу, з іншими – копацилу, чи парацетамолу. І це зрозуміло: чекання – втомлює, а ще примхи погоди – холод, вітер, підвищена вологість..."

 

 

 

 

 

 

 

 

Роман Кукурудз,  волонтер із ЗШР ТЧХУ м. Івано – Франківська, ділився з глядачами також таблетками, але зовсім в іншій фан-зоні. Деякі глядачі вирішили зайняти свої місця заздалегідь, то ж допомога парамедиків і Червоного Хреста виявилася слушною.

 

 

 

 

 

 

 

Євген Закревський, також волонтер з Прикарпаття (крайній справа), надавав на стадіоні не лише першу долікарську допомогу разом з колегами, але і виконував роль ситуативного прес – секретаря зведеного загону червонохрестівців. Завдяки його смарт-фону, вдалося зробити перші оперативні знімки ще на початку концерту, перекинути їх у редакцію сайту і підготувати повідомлення-блискавку.

 

 

 

 

 

 

Василь Волос, командир загону швидкого реагування з Івано-Франківська розповів, що їм у пригоді стали розкладні ноші: у них на очах знепритомніла одна 18-літня дівчина, яку схопили судоми дихальних шляхів. Нашатирний спирт не зміг зарадити справі, її відтранспортували у карету швидкої допомоги. Носильниками довелося бути йому особисто разом з Євгеном Закревським.  

 

 

 

 

 

 

Потрудитися довелося і обом посланцям з Тернополя – Маркові Стрижеусу та Сергію Якимишену. Для них це ніби літня медична практика. Обоє – другокурсники Тернопільського державного медичного університету ім. Горбачевського.

 

 

 

 

 

 

Командир ЗШР Тернопільської ОО ТЧХ України Андрій Гвоздецький (на знімку), хоч і не зміг з поважних причин прибути на концерт особисто, але суворо наказав своїм посланцям трудитися у поті чола …за десятьох, як їх учили на тренінгах, і як цього вимагатиме загальна ситуація.

 

 

 

 

 

 

Тож Марко Стрижеус прибув до Львова з серйозними намірами. Прихопив він також і зелений ліхтарик, який розрахований для роботи у польових умовах під час сутінок, і його можна одягнути при допомозі спеціальної шлеї на шию, чи на шолом. У сутінках – це дуже корисна і зручна річ.

 

 

 

 

 

 

Потерпілі, а серед них було чимало людей з особливими потребами, переважно, скаржилися на головні болі, харчове отруєння, судоми у грудній кліці, затяжний кашель, запаморочення тощо. Всі вони отримали відповідну домедичну допомогу.

 

 

 

 

 

 

 

Зведений загін швидкого реагування Червоного Хреста з трьох обласних міст Західної України налічував 20 осіб. Івано-Франківський загін був досить великим. В ньому – 7 осіб. Очолював його – лікар-інтерн травматолог Василь Волос. Колеги з Тернополя прислали – 2 волонтерів. Львів дав на чергування 6 чоловіків - волонтерів та 4 жінок - інструкторів з навчання першій долікарській допомозі за програмою Червоного Хреста. Одна особа зі Львова - керівник зведеного загону червонохрестівців, тренер з навчання навичок надання першої долікарської допомоги Ірина Валько.

 

 

 

 

 

 

 

Всього було зафіксовано 27 звернень про допомогу. Кожному з потерпілих вона була надана на місці. В карету швидкої допомоги червонохрестівці доправили на ношах тільки одну особу. Головне, вони набули досвід практичної роботи при масових заходах, яким і був концерт гурту «Океану Ельзи».

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської районної організації ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

Переглядів: 1141 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024