Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 14 » Всесвітній день донора – в м. Умані, що на Черкащині
08:51
Всесвітній день донора – в м. Умані, що на Черкащині

 

КРОВ  ПОЄДНУЄ  НАС  УСІХ

 

 

       

 

       Сьогодні, 14 червня, відзначається Всесвітній

       день донора. Шанують його й в м. Умані, що

       оспіване у поезії Великого Кобзаря

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лікувальні заклади міста Умані та району на  сьогодні  забезпечені необхідними компонентами крові. Проте належні  запаси   крові можна забезпечити  тільки за умови регулярної  її  здачі добровільними  донорами.

 

В Умані та Уманському районі  більше 2-х тисяч жителів щорічно приходять у відділення заготівлі крові, яке розташоване за адресою: провулок Аркаса (Урицького), 4, щоб  здати кров для тих, кому вона вкрай необхідна.

 

Найактивніші серед них: В. В. Кисіль, В.В. Семенчук, П. М. Кузнєцов, О.М. Нижник, Н. Ф. Катрич, А. А. Глєбов, С. М. Яворська, А. М. Глуховський, Р. Р. Протопопов та багато інших небайдужих людей.

 

 

 

 

 

 

Традиції донорства відроджуються завдяки пропаганді, росту самосвідомості.

 

Приємно відзначити, що серед донорів стає все більше молодих людей. Організовано та активно, не розраховуючи на винагороду, в квітні цього року здавали кров студенти Уманського національного університету садівництва.

 

 

 

 

 

 

Уманська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста тісно співпрацює з відділенням заготовки донорської крові міської лікарні №3. Головний лікар І.М.Клименко та голова  міськрайонної організації В.А.Чорна  обговорюють спільні напрямки  діяльності з пропаганди безоплатного донорства   серед населення, студентської молоді і втілюють їх в життя.

 

При бажанні донором може бути кожна людина віком від 18 до 60 років, яка веде здоровий спосіб життя, повноцінно харчується та не має хвороб, які передаються через кров.

 

З нагоди Всесвітнього дня донора вітаємо всіх, хто здає кров заради здоров’я та порятунку життя інших людей. Бажаємо донорам   міцного  здоров’я, достатку, шани та поваги.

 

Цінуючи внесок донорів крові у відновлення здоров’я населення   міста  Умань та Уманщини, сподіваємося, що цей рік буде успішним і для такої благодійної справи, як донорство крові, і до неї долучаться якомога більше людей.

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Всесвітній день донора - відзначається з 2004 року з ініціативи міжнародних організацій, що закликають до добровільної та безкоштовної здачі крові: Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), Міжнародної федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародною федерацією організацій донорів крові та Міжнародного товариства з переливання крові.

 

 

Свято "Всесвітній день донора” відзначається в 192 країнах світу. Можна з впевнено  говорити про те, що він є особливим і відрізняється від інших. Він був створений для того, щоб ми не забували про величезної значущості донорів крові.

 

 

„Кров поєднує нас усіх”. Під таким гаслом  в 2016  році проводяться заходи з нагоди Всесвітнього дня донора крові.  

 

 

Цей день - привід  для того, щоб висловити вдячність добровільним, неоплачуваним  донорам за їх щедрість, що рятує людські життя.  Повноцінних заміни крові поки що немає, тому і сьогодні  без донорської крові неможливо врятувати життя людини, яка потрапила у біду.

 

 

І. КЛИМЕНКО,                                       В. ЧОРНА,

головний лікар Уманської                    голова міськрайонної організації

міської лікарні No3.                              Товариства Червоного Хреста України

 

 

Фото - Уманської МРО ТЧХ України

 

 

Переглядів: 707 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 12:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024