Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 14 » У первинних осередках Личаківської РО ТЧХ м. Львова: обласний Центр служби крові відзначає Всесвітній день донора
16:04
У первинних осередках Личаківської РО ТЧХ м. Львова: обласний Центр служби крові відзначає Всесвітній день донора

 

ПОДАРУВАТИ ЩЕ ОДИН ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

 

 

       

 

       У первинних осередках Личаківської РО ТЧХ

       м. Львова: обласний Центр служби крові  -

       відзначає Всесвітній день донора

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Первинний осередок ТЧХ  у Львівському обласному Центрі служби крові зовсім невеликий. У ньому не більше 40 діючих членів, але робота, яку вони виконують, є однією з ключових у Червоному Хресті: саме тут звичайні громадяни стають донорами і, завдяки своєму милосердю, рятують життя прикованих недугою до постелі своїх співвітчизників. Особливо це значимо, коли мова йде про маленькі життя онкохворих на гемофілію дітей.

 

 

Ігор Горбаль, голова осередку Товариства, це дуже добре розуміє. Тому разом з головним лікарем ОЦСК Ярославом Дяківим у річний план взаємодії з донорами Львівщини особливим пунктом вносить – забір крові у спеціалістів з ІТ - компанії SoftServe для онкохворих дітей з гематологічними захворюваннями.

 

Після короткого мітингу з нагоди Всесвітнього свята донорів світу, де звучали слова привітання видатним донорам Львівщини, працівники центру приступили до своїх звичайних обов'язків. На цей раз забір крові був організований не лише у головному приміщенні Центру служби крові, але й створена виїзна бригада на чолі з досвідченим лікарем ОЦСК, - Христиною Лашків, - яка з самого ранку відбула  в офіс ІТ - компанії SoftServe.

 

Зголосилися здати кров – 60 донорів, 12 з яких здали її безоплатно. Виїзна бригада змогла отримати сьогодні 25 л крові. За  бажанням донорів -програмістів ця кров призначена для дітей з «Охматдиту» та дітям, що лікуються від лейкемії у Західно - українському спеціальному дитячому медичному центрі, що розташований по вул. Дністровській, 27.

 

 

 

 

 

 

Це вже вдруге програмісти стають донорами. Вперше вони здавали кров у березні. І це закономірно: ІТ – компанія SoftServe належить до соціально-відповідальних підприємств. Тут люблять дітей, влаштовують для них свята, майструють дитячі віртуальні розвиваючі ігри, намагаються іти у ногу з часом, адже мають свої відділення по всьому світу; від Львова до Харкова, від Вашингтона до Варшави і Софії.

 

З початку року в обласному Центрі служби крові побувало 4500 донорів, з котрих 600 – здали кров безоплатно.   

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Служба крові Львівської області заснована у 1945 році і на даний час представлена Львівським обласним центром служби крові, Сокальською та Дрогобицькою філіями, а також 23 відділеннями трансфузіології, які функціонують в центральних районних та міських лікарнях, відділенням трансфузіології лікарні швидкої медичної допомоги м.Львова.

 

Всі заклади служби крові області здійснюють забір донорської крові, виготовлення компонентів крові, забезпечення компонентами та препаратами крові всіх лікувальних установ області. Крім цього, проводяться імунологічні дослідження крові пацієнтів та донорів, надаються консультації з питань трансфузіологічної допомоги.

 

 

За 5 місяців 2016 року по місту Львову:

 

- прийнято 4595 донорів;

- заготовлено 1902,3л цільної крові,

-виготовлено і видано в лікувальні установи для потреб хворих еритроцитарної маси - 567,3 л, свіжозамороженої плазми - 742,6 л,

- виготовлено 322 дози тромбоконцентрату.

 

 

Средня разова доза кроводачі 0,414 мл

 

 

У відідленях трансфузіології області:

 

- прийнято 5138 донорів.

- заготовлено 2127,1л цільної крові,

-виготовлено і видано в лікувальні установи для потреб хворих - еритроцитарної маси 363,3 л, свіжозамороженої плазми - 512,6 л.

 

 

Середня разова доза кроводачі 0,420 мл

 

 

Крім цього, лікувальні установи області забезпечуються такими препаратами крові, як альбумін 10% та гамаглобулін антирезусний, що виготовляються у Львівському обласному центрі служби крові.

 

 

«Донор може подарувати ще один день народження, ще одну ніч під зірками, ще одне побачення, ще одну хвилину сміху, ще одна розмова з одним, ще один шанс», - повідомляє електронна енциклопедія Вікіпедія.

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м Львова

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 538 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024