Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 14 » Сьогодні, 14 червня, запоріжці відзначили Всесвітній день донора крові
21:16
Сьогодні, 14 червня, запоріжці відзначили Всесвітній день донора крові

 

ПЕРША ОСОБА  ОБЛАСТІ – ДОНОР КРОВІ

 

 

     

     Сьогодні, 14 червня, запоріжці відзначили

     Всесвітній день донора крові. Запорізький голова

     облдержадміністрації - здав кров, а голова

     облради – відмовився це зробити нині,

     пообіцявши прийти в «тихий день»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Запоріжжі до обласної станції переливання крові приїхали почесні донори міста, а також керівники області, передає кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

 

 

 

 

 

 

Сьогодні в Запорізькі області статус Почесного донора України мають 9 тисяч 816 осіб. Це ті люди, котрі постійно здають кров та рятують тисячі життів.

 

 

 

 

 

 

"Сьогодні ми вшановуємо тих людей, які віддають частинку своєї душі, свого тіла – дарують кров. У Всесвітній день донора 17 запоріжців, які здали кров більше 40 раз за рік, отримають посвідчення почесного донора України", - розповів Костянтин Сілін - керівник обласної організації Червоного Хреста, Заслужений лікар України.

 

 

 

 

 

 

Посвідчення та квіти донорам вручав губернатор Запорізької області Костянтин Бриль. А голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак вручив Почесну грамоту від облради генеральному директору обласної станції переливання крові Віктору Суботовському.

 

 

 

 

 

 

 

"Я був донором з 1956 до 2007 року. За ці роки я здав кров більше ста двадцяти разів. До мене часто зверталися. Бувало і таке, що "швидка" серед ночі забирала мене на станцію переливання. Я сподіваюся, що моя кров врятувала життя багатьом людям. Звичайно, хотілося би побачити цих людей", - розповів Почесний донор України Василій Джигурда.

 

 

 

 

 

 

У Всесвітній день донора керівники Запорізької області теж вирішили приєднатися до акції. Костянтин Бриль разом з Григорієм Самардаком спочатку здали кров на встановлення групи та рівень гемоглобіну. Потім очільникам області запропонували випити чай з печивом, а вже потім – здати кров.

 

 

 

 

 

 

 

Але варто відзначити, що після чаювання Самардак пішов з центру переливання крові. Голова облради пояснив лікарям, що обов'язково прийде та здасть кров у "тихий день". Тож, губернатору довелося здавати кров самому.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Враховуючи ту ситуацію, яка зараз відбувається на фронті, сьогоднішня акція – питання національної безпеки. Зараз треба здавати кров постійно. Прикро, що дуже мало молоді, яка розуміє важливість цього питання. Здебільшого запорізьким донорам за 40 років. Хочеться, щоб молодь допомагала своїм одноліткам, які зараз знаходяться на фронті", - зазначив губернатор Запорізької області Костянтин Бриль.

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – zp.depo.ua/

За джерелом:

http://zp.depo.ua/ukr/zp/zaporizkiy-gubernator-zdav-krov-a-golova-oblradi-vidkosiv--14062016130800

 

 

 

Переглядів: 816 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 07:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024