Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 15 » Чернівецькому онкодиспансеру передали кисневу апаратуру , яка надійшла від ТЧХ України
11:04
Чернівецькому онкодиспансеру передали кисневу апаратуру , яка надійшла від ТЧХ України

 

ДАРУНОК  ВІД  ЧЕРВОНОХРЕСТІВЦІВ

 

 

 

 

Чернівецькому онкодиспансеру передали

кисневу апаратуру , яка надійшла від

Товариства Червоного Хреста України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Радісна подія сталася вчора,14 червня. На цей апарат у колективі чекали давно.

 

 

 

 

 

 

Виконати почесну місію випало голові Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста Мирославі Островецькій і директору Департаменту охорони здоров’я ОДА, доктору медичних наук, професору Оксані Андрієць.

 

 

 

 

 

 

В рамках договору про співпрацю між Товариством та Департаментом вони презентували Чернівецькому обласному онкологічному диспансеру кисневий концентратор та два пристрої для відкачування рідини з дихальних шляхів.

 

Апаратуру відразу запустили в роботу. За інформацією Мирослави Оствровецької, дане обладнання надійшло в якості благодійної допомоги від Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Принагідно, керівник Департаменту охорони здоров’я ОДА ознайомилась з роботою відділення реанімації, зокрема з ліжками інтенсивної терапії онкодиспансеру, поспілкувалась з медичним персоналом.

 

Крім того, під час візиту було обговорено питання забезпечення онкохворих пацієнтів хіміотерапевтичними препаратами.

 

Зокрема, Оксана Андрієць відзначила, що під час вчорашньої селекторної відеонаради під головуванням в. о. Міністра охорони здоров’я України Віктора Шафранського, яка відтепер стане традиційною, розглядалося питання стану справ із закупівлею медпрепаратів для лікування онкологічних захворювань. Увагу керівників структурних підрозділів систем охорони здоров’я регіонів зосередили на тому, що більшість заявок вже взяті до розгляду.

 

 

 

 

 

 

Зі свого боку т. в. о. головного лікаря Чернівецького обласного онкологічного диспансеру Ілля Тащук повідомив, що наразі квоту на придбання онкопрепаратів для Чернівецької області збільшено до 4,5 мільйонів гривень. В цілому, заплановано закупівлю 55 різних найменувань хіміопрепаратів, які повинні почати надходити вже до кінця червня. Крім того, керівництво обговорило потребу заміни джерела опромінення в апараті дистанційної променевої терапії, яку треба здійснювати кожні п’ять років.

 

Вартість одного перезавантаження джерела опромінення складає майже 5,5 мільйона гривень. Як поінформувала Оксана Андріць, наразі вдалось закумулювати частину коштів з обласного бюджету (на сесії Чернівецької облради було скеровано понад один мільйон гривень на перезарядку цього обладнання). Відтак залишається нагромадити ще більше трьох мільйонів.

 

Ілля Тащук підкреслив, що потреба заміна джерела живлення апарата досить нагальна, адже це необхідно зробити не пізніше кінця поточного року. Щодня на обладнанні проводять 120 сеансів променевої терапії.

 

 

 

Фото – bukpravda.cv.ua та прес-служби Чернівецької ОО ТЧХУ

За джерелом:

http://bukpravda.cv.ua/news/medytsyna/item/33087-онкодиспансеру-передали-кисневу-апаратуру-фото.html#.V2EWTZaOKuk

 

Переглядів: 625 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 06:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024