Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 15 » Донорство набирає популярності серед українців (ВІДЕО)
12:41
Донорство набирає популярності серед українців (ВІДЕО)

 

 

МИЛОСЕРДЯ – РУШІЙНА СИЛА ДОНОРА

 

 

 

 

Донорство набирає популярності серед українців

через ситуацію, яка склалася на даний час в країні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Із початком збройного конфлікту на сході держави українці все частіше шикуються в черги на пунктах збору крові. Студенти, правоохоронці, спортсмени та артисти – люди різного віку, статі чи професії стають донорами, особливо на заклики медиків у трагічні для країни моменти, йдеться в сюжеті ТСН.16:45, показаному глядачам 14 червня.

 

У Всесвітній день донора  центри збору крові від ранку працювали в посиленому режимі.

 

Олександр – донор на вимогу. Кров здає вже майже чотири роки стабільно раз на півтора-два місяці. Частіше просто протипоказано. Каже, у дитинстві донорська кров урятувала йому життя, тепер віддає борг.

 

"Все це почалося для конкретної людини. Вона вилікувалася, все добре. Потім мій номер був розповсюджений по відділенню. Батьки, яким я потрібен, просто телефонують, вільний я чи ні", - розповів чоловік.

 

Щоби завжди бути в донорській формі, Сашко дотримується спеціального режиму харчування, не вживає алкоголю та ліків, бо майже не хворіє. Кров постійно поновлюється – організм зміцнюється. Додатковий бонус – регулярні безкоштовні обстеження. Лікарі мають бути впевнені в якості донорської крові.

 

Від 18 років донором може стати кожен громадянин України. Дмитро Перетятко керує відділенням, яке на 90% забезпечує потреби препаратів крові в дитячій лікарні Охматдит. Щороку це рятує понад 18 тисяч пацієнтів. І для цього сюди щодня приходять у середньому 40 донорів.

 

Найбільше Дмитро хоче, щоб українці зрозуміли: здавати кров – безпечно і почесно. Володимир Ніколаєв із Дніпра став Героєм України саме за донорство. Його 714 заборів крові – абсолютний рекорд. Це дозволило заготувати 520 літрів крові та 230 літрів плазми. Неймовірний показник. Та говорити про це на камеру супер-донор не хоче. А поза нею каже, що вперше здав кров понад 40 років тому на прохання пологового будинку.

 

Сьогодні з мамами та немовлятами масово діляться кров'ю в Чернівцях. Донорів не зупиняє навіть сильна злива.

 

"74 Почесних донорів України, та близько 250, які активно здають кров у наших закладах", - розповіла в.о. директора Чернівецького обласного центру крові Анжелика Каланча.

 

Андрій привіз 8-річну доньку до столиці на пересадку кісткового мозку. Операція минула успішно, та дитина вижила не лише завдяки хірургам – каже батько.

 

"Дня нас у Запоріжжі здавали дуже багато крові. Я не знаю цих людей. Подяка їм велика", - каже батько пацієнтки Андрій Козлов.

 

Останніми роками зустрітися тим, хто потребує крові, та готовим нею поділитися, допомагають сучасні інформаційні технології. Лише на одній із таких платформ тільки за минулий рік зареєструвалося понад 5 тисяч донорів з 20 українських міст.

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://tsn.ua/ukrayina/ukrayinskiy-donor-rekordsmen-zdav-520-litriv-krovi-672726.html

Переглядів: 613 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 21:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024