Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 16 » Проект, що сприятиме доступності медичної допомоги мешканцям Львівщини
11:33
Проект, що сприятиме доступності медичної допомоги мешканцям Львівщини

 

У  НОГУ З ЧАСОМ

 

 

       

       Поетапне втілення в життя Проекту «Транспарентність

       і конструктивний діалог «влада-громада» для ефективного

       і справедливого використання коштів місцевого бюджету в сфері

       охорони здоровя у Львівській області» йде за графіком

 

 

 

 

 

 

ЛОБФ «Медицина і право», - спільно з Комісією з питань охорони здоров’я Громадської ради при ЛОДА, Громадською організацією «Українське лікарське товариство у Львові» за сприяння Департаменту охорони здоров’я ЛОДА та підтримки Міжнародного фонду «Відродження» - виконує проект, спрямований на підвищення ролі громадянського суспільства в сфері контролю за надходженням, розподілом і використання бюджетних коштів у системі охорони здоров’я Львівської області, а також підвищення рівня підзвітності органів місцевої влади і закладів охорони здоров’я перед громадою щодо фінансової діяльності у сфері охорони здоров’я і затвердження обласної програми по боротьбі з вірусними гепатитами.

 

Важливою була спільна злагоджена робота професійної громадськості та влади, результатом якої тепер може скористатись Людина. Проект в умовах спектральних реформ, зокрема й у царині охорони здоров’я, має важливе значення, адже, з одного боку, слугує створенню нових управлінських алгоритмів, а з іншого, - сприяє доступності медичної допомоги населенню.

 

Досягнення Львівської області за результатами здійснення проекту є вагомими і знаковими в Україні, свідчать про дієвість діалогу «влада-громада», а також створюють передумови для започаткування нових векторів для змін в охороні здоров’я в умовах децентралізації влади на всіх теренах держави.

 

 

 

 

 

 

До ключових досягнень проекту належать:

 

  1. адвокація ухвалення Комплексної програми надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2016 рік, затвердженої рішенням Львівської обласної ради від 16.02.2016 р., де в п. 1.6. «Діагностика, лікування та реабілітація осіб, які постраждали внаслідок (під час) Революції Гідності та антитерористичної операції» передбачено лікування хворих осіб з гепатитом В, С за кошти обласного бюджету в обсязі 3300 тис. грн. Це перший важливий крок на регіональному рівні щодо лікування вірусних гепатитів, а далі продовжуватиметься копітка праця для розширення цільової аудиторії програми щодо лікування вірусних гепатитів. Глибока подяка Львівській обласній раді за ухвалення рішення, яким затверджено Комплексну програму: в ній закладено можливість лікування вірусних гепатитів за кошти обласного бюджету.

 

  2. адвокація видання наказу ДОЗ ЛОДА «Про затвердження заходів щодо прозорості та доступності використання публічних коштів у сфері охорони здоров’я» від 18.05.2016 р. № 410, в якому передбачено забезпечення публічності доступу до інформації - http://www.webuse.lviv.ua/feedback/а також впровадження оперативної  інформаційно-довідкової системи висвітлення інформації щодо прозорості та доступності у використанні бюджетних коштів, залишків лікарських препаратів і виробів медичного призначення, придбаних закладами охорони здоров’я області - http://www.webuse.lviv.ua/table/ . Вже сьогодні кожен мешканець області може відвідати сайт ДОЗ ЛОДА і отримати необхідну йому інформацію, наприклад, про залишки лікарських засобів чи виробів медичного призначення у кожному закладі охорони здоров’я Львівщини, які закуплені за публічні кошти. Ця інформація - на сайті за посиланням: http://health-loda.gov.ua/ . Важливою у здійсненні цього сегменту роботи є участь колективу Львівського обласного центру здоров’я на чолі з головним лікарем Юрієм Островерхою.

 

 

 

 

 

 

3. проведення просвітницьких заходів

 

  а). 13 січня п.р. у Музеї історії медицини Галичини ім. М. Панчишина відбувся семінар "Громадськість як ефективний важіль впливу на державу в сфері охорони здоров’я в аспекті контролю за використанням коштів". 

  б). 25-27 січня п.р. у готелі «Львів» відбувся воркшоп (семінар) з лідерства у сфері охорони здоров’я;

  в). 27-29 січня п.р. у готелі «Львів» відбулася школа управління у сфері охорони здоров’я;

 

 

Усі ці заходи комплексно були спрямовані на налагодження співпраці «влада-громада» з метою більшої відкритості, прозорості здійснення управлінської діяльності у сфері охорони здоров’я, вишколу майстерності управлінців і забезпечення прав людини. 

 

 

 

 

 

 

Сердечна вдячність усім партнерам за активну і конструктивну співпрацю, а також Директору ДОЗ ЛОДА Богдану Чечотці та Начальнику Управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимиру Зубу за сприяння в успішному здійсненні проекту.

 

 

 

 

 

 

Контактні особи:

 

Христина Терешко - 0677313035

Ірина Сенюта     -     0676707033

 

 

 

Фото - Ірини Апостолюк та прес-служби ЛОБФ «Медицина і право»

Прес-служба Львівського обласного благодійного фонду «Медицина і право»

 

Переглядів: 671 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 04:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024