Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 19 » Санепідеміологи повідомили про можливу причину отруєння в Ізмаїлі
15:06
Санепідеміологи повідомили про можливу причину отруєння в Ізмаїлі

 

…ПИЛИ СИРУ ВОДУ

 

 

 

Санепідеміологи повідомили про можливу

причину отруєння в Ізмаїлі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За даними Державної санітарно-епідеміологічної служби України, 93% людей з симптомами кишкової інфекції в Ізмаїлі на Одещині пов’язують свою захворюваність з вживання сирої питної води, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

 

"Аналіз факторів, що сприяли виникненню захворювання показав, що 93% захворілих зв’язують свою захворюваність з вживання сирої питної води, з молочними продуктами домашнього приготування 3%, овочі та фрукти, які були оброблені проточною водою 4%", - йдеться у повідомленні.

 

Вказано, що з метою виявлення джерела інфікування та етіологічного чинника відібрано на бактеріологічні та санітарно-гігієнічні дослідження: вода питна зі свердловин та резервуарів водоканалу, вода питна з розподільчої мережі, у тому числі з вогнищ. Матеріали в роботі.

 

У ДСЕС також повідомили, що місто Ізмаїл розташоване з уклоном до річки Дунай та розділяється на дві частини. "При проведені епідемічного розслідування встановлено, що основна захворюваність реєструється у північно-західній та південно-західній частинах міста, території які найбільше потерпали від проливних дощів. Тимчасово були затоплені дворові туалети у приватному секторі. Крім того на даній території дощові зливні води затримувались на певний час. Зливна каналізація розташована на згаданій території була неспроможна прийняти увесь об’єм дощових потоків", - зазначили у відомстві.

 

Також вказано, що не реєструється захворюваність гострими кишковими інфекціями на території мікрорайону південний, населення якого отримує питну воду від окремих свердловин, які знаходяться на більш вищому рівні у порівняні з артсвердловинами, які забезпечують водою населення основної частини міста.

 

"Щоб зупинити поширення інфекції, тимчасово припинено функціонування усіх об’єктів громадського харчування, ринків, дитячих дошкільних закладів, ліквідовано стихійна торгівля. Фахівці проводять подвірні обходи для виявлення та госпіталізації виявлених хворих. тимчасово заборонили купатися у водоймах. Проводяться дезінфекційні заходи у вогнищах, приватному секторі з обробкою дворових туалетів. Організовано раптове бактеріологічне обстеження груп ризику (працівників кондитерських, кулінарних цехів, супермаркетів та інших), хронічних носіїв черевного тифу", - додали у ДСЕС.

 

Нагадаємо, на кінець 18 червня в лікарні Ізмаїла з симптомами кишкової інфекції звернулися 336 людей, серед них - 225.

 

Довідково:

 

Причиною масового спалаху інфекційного захворювання в Ізмаїлі, що вразило вже 373 людини, стало попадання у водопровідну воду ротовірусної інфекції. Про це на прес-конференції повідомив голова Державної санепідемслужби України Святослав Протас.
 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1580441-sanepidemiologi-povidomili-pro-mozhlivu-prichinu-otruyennya-v-izmayili

 

Переглядів: 564 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 16:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024