Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 22 » У Херсоні працює спільний проект Червоного Хреста і уряду Японії
11:54
У Херсоні працює спільний проект Червоного Хреста і уряду Японії

 

ЗАРАДИ  СОЦІАЛЬНОЇ  СТАБІЛЬНОСТІ

 

 

 

 

 

 

У Херсоні працює спільний проект

Червоного Хреста і уряду Японії

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Херсоні проект «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» реалізується Херсонською обласною організацією ТЧХУ за підтримки уряду Японії через Міжнародну Федерацію Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

Місяці обстрілів і збройного конфлікту серйозно позначилися на українському населенні: потреба в психосоціальній підтримці сьогодні дуже висока - перш за все для поранених жертв конфлікту, демобілізованих військовослужбовців, населення в Луганській і Донецькій областях, дітей та сімей, які були змушені покинути свої будинки.

 

Дослідження показують, що конфлікт на сході України серйозно вплинув на психічне здоров'я і психологічне благополуччя потерпілого населення, в тому числі людей, які живуть в зоні конфлікту, вимушених переселенців і приймаючого населення.

 

 

 

 

 

 

У зв'язку з нагальною потребою потерпілих в результаті конфлікту уряд Японії, керуючись почуттями гуманності і солідарності, не зміг залишитися осторонь. З 1 березня 2016 був продовжено програму з психосоціальної допомоги «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні» в Києві, Київській, Полтавській, Сумській, Одеській та Херсонській областях.

 

 

 

 

 

 

 

Зауважимо, що аналогічний проект реалізовувався за підтримки уряду Японії в минулому році і успішне його завершення стало основою для продовження діяльності і розширення шляхом залучення нової цільової групи (демобілізовані військовослужбовці) та медичного компонента. Проект триватиме до лютого 2017 року.

 

Основна мета проекту - сприяти постійній соціальній стабільності в Україні шляхом підтримки медичної та соціальної реінтеграції поранених військовослужбовців, членів сімей демобілізованих військовослужбовців та вразливих внутрішньо переміщених осіб.

 

 

 

 

 

 

 

Вся діяльність буде відбуватися у форматі індивідуальних (консультації психолога) і групових (групи для жінок / взаємодопомоги) занять. В рамках проекту будуть проведені різні тематичні майстер-класи, арт-майстерні, творчі вечори, кіноклуби, спрямовані на оволодіння новими практичними і творчими вміннями.

 

 

 

 

 

 

 

Головний напрямок заходів - зменшення психоемоційного напруження, тривоги від травмуючих подій, відновлення ресурсного стану і налаштування на позитивне світосприйняття, сприяння адаптації до нових умов життя. Спільні сімейні заходи, відвідування зоопарків, дельфінарію та екскурсійні поїздки до історичних пам'ятників стануть запорукою зміцнення родинних зв'язків.

 

 

 

 

 

 

Центральне місце в діяльності щодо втілення у життя вузлових питань проекту займає створення «безпечних місць». Такі місця повинні бути фізично безпечними (що дозволяють людям бути захищеними від небезпеки) і емоційно комфортними (що створює відчуття безпеки, довіри, позитивних зв'язків і солідарності). «Безпечні місця» будуть розташовуватися в приміщеннях, що підходять для проведення програмних заходів.

 

 

 

 

 

 

У багатьох випадках Товариство вже має свою нішу, яку можна використовувати, якщо її належним чином обладнати для проведення заходів. 

 

Крім психосоціального компонента, в програмі є також медичний компонент, в рамках якого є можливість надати допомогу пораненим демобілізованим військовослужбовцям. Демобілізовані можуть отримати як деталі до протезів, так і самі протези, медичне обладнання (багатофункціональні ліжка, милиці, інвалідні коляски), а також засоби для полегшення побуту (пристосування для будинку - пандуси, поручні, ручки) та інше.

 

 

 

 

 

 

В рамках проекту планується надати психосоціальну підтримку близько 10 000 осіб і проінформувати 30000 осіб в Україні про необхідність турбуватися про власне емоційне здоров'я і про засоби боротьби зі стресом.

 

Поширення інформації про ключові аспекти надання допомоги в рамках проекту будуть здійснюватися через навчання волонтерів основам надання психосоціальної підтримки, через інформаційні стенди, соціальні реклами, поширення брошур з таких питань, як емоційне благополуччя, відновлення сімейних зв'язків, толерантне ставлення до внутрішньо переміщених осіб та ін.

 

В рамках проекту діяльність з психосоціальної підтримки грунтується на успішно перевірених методах та інструментах, розроблених Інформаційним центром психосоціальної підтримки Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а також за допомогою інструкцій з Керівництва з психічного здоров'я і психосоціальної підтримки в надзвичайних ситуаціях.

 

У розробці проекту автори спиралися на кращі практики з урахуванням успішно реалізованих програм Товариства Червоного Хреста України та досвіду обласних і міжнародних організацій.

 

 

Фото – прес-служби Херсонської ОО ТЧХУ

За джерелом:

http://khersonline.net/novosti/obschestvo/61878-v-hersone-rabotaet-sovmestnyy-proekt-krasnogo-kresta-i-pravitelstva-yaponii.html

 

 

 

 

 

Переглядів: 610 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024