Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 22 » Випускний у підготовчій групі ДНЗ ”Струмочок” с. Градівки, що у Городоцькому районі на Львівщині
21:11
Випускний у підготовчій групі ДНЗ ”Струмочок” с. Градівки, що у Городоцькому районі на Львівщині

 

ПАРОСТКИ  МИЛОСЕРДЯ

 

 

       

       Дошкільний навчальний заклад ”Струмочок”,

       що в с. Градівка Городоцького району на

       Львівщині, провів сьогодні свято «Прощання з

       дитячим садком»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цього року у перший клас підготовлено 13 дошкільнят.

 

 

 

 

 

 

 

Свято «Прощання з дитячим садком» розпочалося зовсім по-дорослому: з Гімну України.

 

 

 

 

 

 

 

Потім було вітальне слово завідувача ДНЗ «Струмочок» Руслани Ключник. Вона – випускниця Івано-Франківського державного педінституту ім.В.Стефаника. Її спеціальність – викладач дошкільної педагогіки і психології. Стаж роботи – 10 років, на керівній посаді – 2 роки.

 

 

 

 

 

 

Вона вручила маленьким випускникам Дипломи і своєрідні «медалі», які є свідченням їх готовності йти 1 вересня у перший клас.

 

 

 

 

 

 

Ці дипломи - перший документ в житті малюків про завершення підготовки до вступу у Світ Грамотності.

 

 

 

 

 

 

Справді, у дітей – випускників вкладено дуже багато. Вони все пройшли з того, що передбачалось програмою, були також учасниками «Тижня безпеки дитини», знають правила гігієни, вміють зарадити собі і товаришеві у разі нещасного випадку, розуміються на позначеннях дорожніх знаків, знають про основи протипожежної безпеки, брали участь у навчальній загальній евакуації дошкільного навчального закладу.

 

 

 

 

 

 

У дитячому садочку дотримуються виховної програми Сухомлинського, хоч з повагою ставляться до програм Ушинського і Макаренка. Не чужий їм й іноземний досвід колег. Так, тут взяли на озброєння виховну систему працівників дошкільних закладів Великобританії, в основу якої положено виховання у малюків толерантного ставлення до своїх однолітків з особливими потребами за допомогою ігор з ляльками-інвалідами, які їздять в інвалідних візочках, ходять при допомозі костурів, хворіють на такі ж хвороби, як і їх ровесники.

 

 

 

 

 

 

У педагогічному світі  точиться суперечка, чи взагалі потрібні дітям іграшки - інваліди, адже кожну іграшку дуже легко перетворити на "інваліда", але світові фірми дитячих іграшок на неї не зважають і запускають на конвейєр все нові і нові вироби: попит породжує пропозицію. .

 

 

 

 

 

 

 

Як в іграшки відірветься ніжка, а в книжки - сторінка, діти з вихователями її «лікують». Михайло та Мальвіна на прощання лікують Ведмедика, який від думки про розставання з підготовчою групою - раптом захворів.

 

 

 

 

 

 

Улюблені казкові герої дітей – Буратіно (Руслан Мелешко) і Мальвіна (Аліна Баран). Вони стали душею свята. Співали, танцювали, роздавали дітям подарунки. Керівником літературно-танцювальної композиції стала вихователь  Ліліана Ткаченко. Музичний супровід забезпечив учитель музики Ігор Рондяк.  

 

 

 

 

 

 

З композиції запам'ятався промовистий чотиривірш, прочитаний Михайлом Олійником:

 

День сьогодні особливий

Він буває лише раз:

Нині всі за нас радіють -

Ми йдемо у перший клас!

 

 

 

 

 

 

Були розіграні дві театральні сценки «Мамо, я отримала двійку» та «Хто до школи швидше йде».

 

 

 

 

 

 

Володимир Ключник й Аліна Баран, - продемонстрували учасникам свята, скільки книг, зошитів, ручок, фломастерів, пластиліну, іграшок поміщається у шкільний ранець першокласника. Завдання було не з легких: зібрати у ранці все потрібне для школи, і залишити в дома іграшки.

 

 

 

 

 

 

 

Від імені батьків колективу дитячого навчального закладу «Струмочок» подякувала голова батьківського комітету п. Уляна Лаптєва.

 

 

 

 

 

 

Завершилося свято на сумній ноті. Діти, батьки, члени колективу ДНЗ «Струмочок» попрямували на сільське кладовище з кошиком білих троянд вшанувати пам'ять першої виховательки Божени Михайлівни Децик, котра сім місяців тому загинула у райцентрі Городок у ДТП. Їй був лише 21 рік.

 

 

 

 

 

 

Діти молилися, і по всьому було видно, - вірили у те, що Божена Михайлівна, котра зараз на небі, радіє разом з ними нинішньому святу. У цій імпровізованій панахиді  була не тільки данина пам'яті загиблій виховательці, але і вищий прояв педагогіки милосердя

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Катерина Олійник,

лідер молодіжного крила Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

Переглядів: 1137 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 18:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024