Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 26 » За здоровий спосіб життя: «Бюджет "Авангарду" зміниться у кращий бік», - гендиректор Р.Большаков
22:47
За здоровий спосіб життя: «Бюджет "Авангарду" зміниться у кращий бік», - гендиректор Р.Большаков

 

НА ФУТБОЛЬНІ ТЕМИ

 

 

 

Уривок  інтерв'ю  гендиректора "Авангарду"

Романа Большакова для UA-Футбол

 

 

 

 

 

 

Для Романа Большакова минулий сезон був першим у професійному футболі після річної відсутності. Роман Олександрович розповів про загальну ситуацію в Краматорську, плани щодо розвитку футболу у місті, а також про справи команди.

 

- Озираючись назад, яким цей рік був для краматорського "Авангарду"?

 

 - Важким. В першу чергу, було важке повернення. Взимку було трохи легше, але є певна проблема з тим, що "У вас там війна". Тому їхати сюди деякі все одно бояться. Зокрема, навіть не самі футболісти, а їхні батьки. Тому в цьому плані важко.

 

- Доводилося чути, що деякі футболісти досі бояться їхати до Краматорська. І, продовжуючи цю тему, не могли б ви розповісти, яка зараз обстановка в місті?

 

 - У Краматорську все спокійно. Розумію, що я не військовий стратег. Але коли розповідають, що Град може стрільнути, Торнадо або Смерч, точно так же є балістичні ракети, які можуть стрільнути і на тисячу кілометрів. І сьогодні, якщо ми говоримо про якусь повномасштабну війну, то літаки долетять до Києва за п'ять годин з найдальшої точки Росії або іншої країни. Харків, наприклад, знаходиться ближче до кордону, де стоїть ще більше військ.

 

Це все більше нагнітання. У нас абсолютно все спокійно, в місті величезна кількість служб, починаючи від СБУ, ОБСЄ, ООН, Червоний Хрест, прикордонний загін, губернатор [Донецької області], облвиконком, облрада - все знаходиться у нас в місті. Думаю, вони краще знають навіть те, що не говорять на пресу. Тобто є у них якісь розвідувальні дані. Раз вони тут знаходяться і нікуди не перебазовуються, значить, напевно, все спокійно і ніякої паніки немає. Місто живе, працює, як і звичайне місто. Можу сказати, у нас, напевно, спокійніше, ніж у Києві. У нас тут гранати не вибухають, з автомата не розстрілюють і т.д. Тому що досить служб, починаючи від поліції і закінчуючи ВСП.

 

- Одне з улюблених запитань журналістів щодо фінансового здоров'я клубів. Чи зміниться фінансування "Авангарду" в наступному сезоні?

 

 - Зміниться. У кращий бік.

 

- Значно?

 

 - Якщо брати з торішнім бюджетом, то достатньо. Я не кажу, що бюджету буде вистачати на завдання "Прем'єр-ліга", але те, що він буде значно кращим і дасть можливість брати більшу кількість гравців, платити їм іншу зарплату і спокійніше себе почувати, це однозначно.

 

Але у нас основний пріоритет крім клубу - це розвиток дитячого футболу в місті. Думаю, в жодному місті країни не побудують цього року стільки штучних полів, скільки в Краматорську. За планами, місто побудує одне велике штучне поле, Максим Єфімов - наш почесний президент - побудує велике поле і ще дванадцять майданчиків розміром 42 на 22.

 

- Коли можна буде очікувати перших результатів у вигляді власних вихованців у заявці команди на сезон?

 

 - На сьогодні школа як така при клубі не функціонує. Є міські ДЮСШ, з якими ми уклали договори. І в міру своїх фінансових можливостей допомагаємо формою, м'ячами, екіпіруванням, автобусом, проїздом для участі поки в обласних змаганнях.

 

Але говорити про якусь повноцінну віддачу від школи не доводиться. На сьогоднішній день немає бази, де їм тренуватися і займатися. Щоб підготувати якісного футболіста хоча б рівня першої або другої ліги, треба мати мінімальні умови для тренувань. У нас сьогодні їх немає. Сподіваюся, що після побудови полів, ми вирішимо питання.

 

На жаль, у нас в місті всього два стадіони. З них один з натуральним покриттям наш, на якому грає перша команда, і другий зі штучним полем. Політика господаря цього стадіону не направлена ​​на розвиток футболу. На популістику спрямована, але не більше. Вони зараз нібито зробили якийсь проект на безкоштовні тренування для дітей. Але, розумієте, дітей повинні тренувати ті, хто це можуть робити, у кого є освіта. А там тренують ті, хто погодився на це на безкоштовній основі.

 

- Що стосується інфраструктури першої команди. Були ситуації, що у команди виникали проблеми з відсутністю необхідних полів для тренувань. Як питання виглядає в даний час?

 

 - Ми сподіваємося, коли побудують велике штучне поле, у нас відпаде питання з тренуваннями восени, навесні і взимку.

 

- Хотілося б поставити запитання про відвідуваність матчів. Чомусь здавалося, що рік потому після повернення на іграх "Авангарду" повинен збиратися аншлаг, але з кожним місяцем ситуація в цьому питанні погіршувалася. З чим, на вашу думку, це пов'язано?

 

 - Я не знімаю з себе провини, ми не допрацьовували в плані реклами. По-друге, на жаль, наші вболівальники розпещені. Багато хто розуміється на футболі. Давайте подивимося, на які команди в першій лізі ходило найбільше людей: "Черкаський Дніпро" і "Зірка". Думаю, першопричина - це результати команди. Вона виграє, люди ходять. Команда програє - не ходять. У нас люблять переможців.

 

Можу сказати, якщо я люблю футбол, намагаюся по можливості ходити на всі матчі, які проходять у нашому місті. У нас є команда, яка грає на чемпіонат області, я всі її матчі відвідую, якщо перебуваю в місті. Один зі своїх матчів вони перенесли у Слов'янськ і я навіть поїхав туди. Тому що це наші хлопці, команда нашого міста і мені цікаво подивитися.

 

У нас є з ними певна домовленість, що вони стануть перехідним етапом між юнацьким і дорослим футболом. Вони будуть кращу молодь забирати собі, там юнаки пройдуть період становлення, а ми спостерігатимемо за ними і кращих запрошувати собі на збори. І сподіваюся, когось собі звідти візьмемо.

 

- Ходить багато розмов щодо розширення першої ліги до 18 команд. Як ви до цього ставитеся?

 

 - Негативно. По-перше, це не прописано в регламенті. Так не можна робити в кінці сезону за принципом "Ми тут прийняли, хтось чогось захотів". І так втратився спортивний принцип. Знялося "Динамо-2", через що скасували перехідний матч, несподівано для всіх розвалився "Гірник". Але так можна докотитися до того, що ми опустимо першу лігу та її значимість. Сюди може потрапити хто завгодно: шосте, восьме, десяте місце. Тобто, за перше місце битися не обов'язково. Головне, щоб збіг обставин був.

 

- Чи будуть ставитися перед "Авангардом" завдання зайняти якесь конкретне місце?

 

 - Поки була задача потрапити в десятку. Але це глобально. Безпосереднє завдання - перемагати в кожному матчі та показувати гідну гру. Ми завжди говорили, що можна програти, але поступитися гідно, а не виглядати посміховиськом.

 

 

 

Фото – www.ua-football.com

За джерелом:

http://www.ua-football.com/

 

Переглядів: 604 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 02:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024