Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Червень » 28 » Мистецтво і милосердя: Переможців конкурсу осіб з інвалідністю «Перлини півдня» відзначили у Миколаєві
21:52
Мистецтво і милосердя: Переможців конкурсу осіб з інвалідністю «Перлини півдня» відзначили у Миколаєві

 

 

ТАЛАНТИ ОТРИМУЮТЬ ВИЗНАННЯ

 

 

 

     У Миколаєві підбили підсумки та нагородили

     переможців обласного авторського пісенно -

     літературного конкурсу осіб з інвалідністю

     «Перлини півдня»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляється на офіційному сайті Миколаївської обласної ради.

 

Конкурс «Перлини півдня» створює необмежені можливості для людей з особливими потребами. Що це саме так, засвідчив  VІІІ обласний авторський пісенно - літературний конкурс осіб з інвалідністю «Перлини півдня», який відбувся у м. Миколаєві 24 червня.

 

 

 

 

 

 

 

 

Святковий захід відвідали голова обласної ради Вікторія Москаленко, директор департаменту соціального захисту населення Ольга Сивопляс, міський голова Олександр Сєнкевич.

 

 

 

 

 

 

 

В своєму зверненні до учасників та гостей заходу Ольга Сивопляс зазначила, що такі конкурси допомагають проявити себе при будь-яких життєвих обставинах: «Це свято - яскравий приклад того, як можна, будучи інвалідом, бачити світ кращим. Можна показати свою історію, не розгубитися. Це приклад для тих, хто перебуває в такому стані депресії і невизначеності аби жити активним життям. Ми радієм талантам цих творчих людей. Губитися не треба, треба шукати місце де можна використати свій талант»

 

 

Вона побажала всім конкурсантам творчого натхнення, подальших успіхів і мирного неба над головою.

 

 

 

 

 

 

 

Голова обласної ради Вікторія Москаленко вручила переможцям подяки від обласної ради та облдержадміністрації за активну громадську позицію, майстерність у пісенно-літературних видах мистецтва та активну участь у конкурсі людей з обмеженими можливостями «Перлини Півдня» активістам, ветеранам праці, членам обласних та районних осередків інвалідів, активним учасникам художньої самодіяльності.

 

 

 

 

 

 

 

Крім того, присутні мали змогу відвідати виставку творчих робіт людей з обмеженими фізичними можливостями «Дзвони сердець», що також проходила в стінах Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру.

 

 

Конкурс «Перлини Півдня» проводиться з 2009 року.

 

 

Довідково:

 

 

Конкурс проводився за трьома жанрами: авторська пісня, поетичний твір та проза. Участь у ньому взяло близько 50 осіб з обмеженими можливостями, серед них - 9 інвалідів першої групи.

 

 

 

 

 

 

 

Головна мета конкурсу - сприяння процесу реабілітації та соціальної адаптації інвалідів засобами мистецтва, пошук нових талантів та їх підтримка.

 

 

Люди з особливими потребами читали свої вірші, есе, виконували пісні. Слухаючи їх, розумієш: так, вони не можуть ходити без допомоги, вони не бачать, не чують, але вони так тонко відчувають життя, так люблять його, що будь-яка здорова людина може повчитися у них мистецтву жити.

 

 

І щоб вони досягли поставленої мети, чимало праці і душевного тепла вклали у їх реабілітацію медичні патронажні сестри Червоного Хреста Миколаївщини, котрі завжди готові прийти людям з особливими потребами на допомогу.

 

 

 

Фото – www.mk.gov.ua

За джерелом:

http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=29248

 

Переглядів: 609 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 13:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024