Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 1 » На черкаському цвинтарі, завдяки небайдужим черкащанкам, відновили пам’ятник борцеві за Україну
19:32
На черкаському цвинтарі, завдяки небайдужим черкащанкам, відновили пам’ятник борцеві за Україну

 

НІХТО – НЕ ЗАБУТИЙ

 

 

 

 

На черкаському цвинтарі, завдяки небайдужим черкащанкам,

відновили пам’ятник борцеві за Україну

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Представники КП «Комбінат комунальних підприємств», а також  активісти черкаського осередку партії «Свобода», провели благоустрій території та відновили пам’ятник Ірини Михайлівни Коровіної-Козак, бійця ОУН-УПА, в’язня сталінських ГУЛАГів, референта Українського Червоного Хреста Львівщини.

 

Пам’ятник останнім часом хилився і мало не падав. На занедбаність території могили звернула увагу донька черкаського письменника Андрія Хименка пані Лариса, інформує Інтернет - портал «Прочерк».

 

Довідавшись більше про героїчне життя лідера червонохресного руху в лавах ОУН - УПА, пані Лариса вирішила познайомити з життям Коровіної-Козак і черкаських патріотів. Ті відгукнулися на звістку, прониклися історією життя і боротьби Лицаря Милосердя, людини, що рятувала від ран бійців з обох ворогуючих сторін протиборства, як цього і вимагається у Червоному Хресті,  побували на цвинтарі, пофарбували огорожу, облагородили територію, прилеглу до забутої могили.

 

 

 

 

 

 

 

Проте деякі роботи мали виконуватися професійною бригадою. Тут допомогли представники КП «Комбінат комунальних підприємств», що займається цвинтарем.

 

– Ірина Михайлівна Коровіна - Козак, яка похована на міському цвинтарі №1, була нагороджена відповідно до першого наказу Головного Командування УПА ч.1/45 від 25.04.1945 р. як обласний референт УЧХ Львівщини. Поховання знаходиться на центральній алеї зліва після пам’ятника В.Симоненкові. Поховання сімейне, подружжя Коровіних ні дітей, ні родичів у Черкасах не мало, – зазначила Лариса Хименко. – Завдяки вирішення цієї справи, мені приємно, що в Черкасах є ділові і порядні люди.

 

 

Фото – www.v4asno.com

За джерелом:

http://v4asno.com/na-cherkaskomu-tsvyntari-zavdyaky-nebajduzhym-cherkaschanam-vidnovyly-pam-yatnyk-bortsevi-za-ukrajinu-foto/

 

 

Переглядів: 606 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 12:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024