Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Липень » 2 » Два смертники підірвали себе в Лівані, є жертви. Третього - застрелили сили правопорядку (ВІДЕО)
18:20
Два смертники підірвали себе в Лівані, є жертви. Третього - застрелили сили правопорядку (ВІДЕО)

 

 

ЗАХИСТИТИСЬ ВІД  ТЕРОРИЗМУ

 

 

 

       В результаті серії вибухів в Лівані недалеко

       від кордону з Сирією загинуло п'ятеро людей.

       Про це в понеділок, 27 червня 2016 року,

       повідомляє RFI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Смертники підірвали себе в селі Каа з переважно християнським населенням в декількох кілометрах від кордону з Сирією. За даними Червоного Хреста, в цілому загинули п'ятеро людей, ще 15 постраждали. Серед поранених - четверо військових.

 

Мер села повідомив, що два смертники підірвали себе, коли жителі села зібралися, щоб надати допомогу постраждалим після першого вибуху. "Ми наздогнали четвертого нападника і вистрілили в нього, щоб він не підірвав себе", - повідомив мер.

 

На даний момент жодна з організацій не взяла на себе відповідальність за цю серію нападів.

 

 

 

 

 

 

У прикордонній зоні між Сирією і Ліваном в минулому відбувалися зіткнення ліванської армії з джихадистськими угрупованнями. У серпні 2014 року бойовики угруповання "Фронт ан-Нусра" викрали 30 ліванських військових і поліцейських на сході країни. 16 з них звільнили наприкінці минулого року.

 

 

 

 

 

 

Залежна від Ірану ліванська шиїтська угруповання "Хезболла" підтримує в сирійському конфлікті сили Башара аль-Асада і бореться в Сирії проти джихадистів і повстанців.

 

При цьому Ліван прийняв понад мільйон сирійських біженців.

 

У травні цього року в ході авіаудару Ізраїлю на території Сирії був ліквідований один з ватажків "Хезболли". Загинув Мустафа Бадреддін - співорганізатор вбивства в 2005 році екс-прем'єра Лівану Рафіка Харірі.

 

 

 

 

 

Довідково:

 

З часу теракту в Лівані минуло всього кілька днів. Але за цей час терористи дали про себе знати в Туреччині, в США, в Афганістані, в Бангладеш та ін. країнах. Світ зіткнувся із загальною загрозою тероризму. Прийшов час переосмислити боротьбу з цією загрозою. Необхідно робити все нові і нові кроки у відповідь. У США, наприклад, крім інших заходів безпеки, взялися вчити й собак, щоб у натовпі вони могли впізнавати терористів-смертників.

 

 

 

 

 

 

У ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що для гарантування безпеки на святкових заходах з нагоди Дня незалежності США (4 липня) поліція Нью-Йорка вперше використає службових собак, здатних іти слідом можливого терориста-смертника.

 

Як повідомляється, дресировані за новою технологією собаки навчені виявляти слід, що залишається в повітрі від вибухових речовин, навіть після того, як їх носій покинув територію. Ця навичка відрізняє їх від інших службових псів.

 

Наразі в розпорядженні поліції є вісім натренованих у такий спосіб лабрадорів. Як заявляє розробник програми підготовки, компанія AMK9, собаки можуть виявляти специфічний запах, який з'являється при взаємодії природного тепла тіла з близько розташованими вибуховими речовинами. Завдяки цьому вони здатні взяти слід людини з «поясом смертника» або ж бомбою в рюкзаку. Це вміння допоможе поліції відстежити потенційного терориста й запобігти вибуху.

 

У складі спеціальних патрулів тварини приєднаються до тисяч співробітників інших поліцейських підрозділів для охорони населення під час запланованих у Нью-Йорку масових заходів до Дня незалежності.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

 

За джерелом:

http://www.rus.newsru.ua/world/27jun2016/liwan_2_3.html

 

 
Переглядів: 589 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 20:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024